Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontvangst Europarlementariërs in stadhuis Den Haag

Datum nieuwsfeit: 04-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

28 mei 1999

Ontvangst Europarlementariërs in stadhuis Den Haag

G-4 pleiten voor continuering Europese URBAN-steun

Het Europese URBAN-programma, dat is gericht op het verbeteren van het sociaal-economisch perspec- tief van bewoners en ondernemers in grote achterstandswijken, is een belangrijke en noodzakelijke inves- tering in de versterking van de vier grote steden. Deze boodschap willen de gemeentebesturen van Am- sterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht (de G-4) onder de aandacht brengen van de Nederlandse (kandidaat)-Europarlementariërs tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Den Haag op vrijdag 4 juni a.s. Daar worden de europarlementarirs ontvangen door ondermeer: burgemeester W.J. Deetman en wethouder G.A.A. Verkerk van Den Haag, wethouder mw. P.M. van der Linden-de Feijter van Utrecht, (waarschijnlijk) wethouder H. Meijer van Rotterdam en de voorzitter van de stadsdeelraad Amsterdam Zuidoost, mw. J.H. Belliot.

In de G-4 krijgen de stadsdelen Amsterdam Zuidoost en het Rotterdamse Delfshaven, evenals de Haagse Schilderswijk en de Utrechtse wijk Lombok, met behulp van URBAN-gelden een krachtige impuls, die moet leiden tot structurele vooruitgang van deze kwetsbare gebieden. De eerste resultaten zijn inmiddels goed zichtbaar. Daarom zullen de G-4 op 4 juni pleiten voor continuering van het URBAN-programma in de volgende zittingsperiode van het Europese Parlement.

De uitnodiging van de G-4 aan de (kandidaat-)Europarlementariërs staat niet op zichzelf. De komende jaren willen de gemeentebesturen van de G-4 de relatie met de Nederlandse Europarlementarirs verder versterken. Dit vanuit de overtuiging dat zij elkaar nodig hebben om met vereende krachten te kunnen werken aan sterke, vitale steden.

Uitnodiging aan de pers Aansluitend op het plenaire deel van de ontvangst van de (kandidaat)-)Europarlementariërs in de 'Haagse Lobby' van het stadhuis van Den Haag (*1), wordt ter plaatse een korte persbijeenkomst georganiseerd van 11.30 tot 12.00 uur om u de gelegenheid te geven vragen te stellen over het genoemde thema. Na afloop daarvan vindt een gezamenlijke (informele) lunch plaats (tussen 12.00 en 13.00 uur). De gemeentebesturen van de G-4 nodigen u van harte uit om bij de persbijeenkomst en de lunch aanwezig te zijn. Wij stellen het op prijs als u vooraf even laat weten dat u komt. U kunt contact opnemen met Petra Sevinga van de afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen van de gemeente Den Haag, telefoon: (070) 353 2061, E-mail: '(bssevip@bsd.denhaag.nl)'.

(*1) U kunt de 'Haagse Lobby' bereiken via de ingang van de Openbare Bibliotheek, schuin tegenover de hoofdingang van het stadhuis van Den Haag aan het Spui.In de bibliotheek neemt u de lift naar de elfde verdieping.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie