Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beroep studiefinanciering bij 'gewone' bestuursrechter

Datum nieuwsfeit: 04-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: Beroep in studiefinancieringszaken

Ministerie van Justitie
Persbericht Ministerraad
4 juni 1999

BEROEP IN STUDIEFINANCIERINGSZAKEN WORDT ONDERGEBRACHT BIJ DE .GEWONE.

BESTUURSRECHTER

Het College van beroep studiefinanciering wordt opgeheven. Beroep tegen besluiten op grond van de Wet op de studiefinanciering en de Wet tegemoetkoming studiekosten kan in de toekomst worden ingesteld bij de gewone bestuursrechter bij de rechtbank. Hoger beroep wordt mogelijk bij de Centrale Raad van Beroep. Dat is de kern van een wetvoorstel van minister A. H. Korthals van Justitie mede namens minister L. M. L. H. A. Hermans van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De ministers vinden het bestaande college te klein om als zelfstandige organisatie te blijven functioneren. Daarnaast levert de opheffing een bescheiden bijdrage aan een eenvoudiger en doorzichtiger stelsel van bestuursrechtspraak. Het voorstel sluit aan bij de kabinetsvoornemens in de beleidsnota.s .Rechtspraak in de 21e eeuw. en .Flexibele studiefinanciering. Een stelsel dat past.. Met de leden van het college worden individueel afspraken gemaakt over een passende nieuwe functie in de rechterlijke macht.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 04.06.1999

04 jun 99 14:44

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie