Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autotron opent pretpark AutoDome

Datum nieuwsfeit: 04-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoDome

logoklein.gif (6434 bytes)

PERSBERICHT

AutoDome 4 juni open

Nieuwe attracties maken autopretpark nog veelzijdiger Autotron opent in juni AutoDome en SpeeloDome

De medewerkers van Autopretpark Autotron kijken reikhalzend uit naar begin juni. Voor hen kan het niet snel genoeg vrijdag 4 juni zijn, de dag waarop zij vol trots twee fonkelnieuwe attracties aan het publiek kunnen presenteren: AutoDome en Speel o Dome.

Op dit moment wordt met inzet van veel materieel en menskracht tegenover de huidige museumhal het nieuwe mobiliteitscentrum AutoDome opgetrokken. In het moderne complex met een oppervlak van 5000 vierkante meter zal straks de unieke Autotron-automobielcollectie een plaats krijgen en worden talloze aspecten van onze mobiliteit – van vele jaren terug tot ver over de eeuwwisseling – op zeer attractieve wijze aan het publiek gepresenteerd. De directie van het autopretpark heeft inmiddels met onder meer diverse Nederlandse auto-importeurs, onderzoekcentra en producenten van auto-toebehoren overeenkomsten gesloten voor het inrichten van de diverse thema-eilanden. AutoDome wordt een mix van roemruchte autohistorie, moderne automotive technieken en interessante toekomstvisies.

autodome2.jpg (24553 bytes)

Een gedeelte van de eigen collectie wordt op de eerste verdieping van het nieuwe complex ondergebracht. Door een uitgekiende opstelling van het beroemde Autotron-bezit maakt de bezoeker een tocht door 115 jaar autohistorie, die begint bij de Benz uit 1885 en eindigt bij de 'Auto van het Jaar 1999' de Ford Focus.

Op de begane grond is naast de verschillende thema-presentaties verder veel plaats ingeruimd voor: autosport en – races, klassieke sportcars, limousines en 'modale' auto’s, dreamcars en auto en techniek. Ook het restaurant is op de begane grond gesitueerd. Wie na de rondgang het attractiepark wil bezoeken, kan op Station AutoDome op de Autotrontrein stappen die de bezoeker comfortabel naar alle uithoeken van het park brengt.

De huidige museumhal kan voortaan het hele jaar rond gebruikt worden voor feesten en partijen, thematentoonstellingen, beurzen en andersoortige (grootschalige) evenementen. Daarbij kan optimaal gebruik worden gemaakt van de vele horecafaciliteiten. Desgewenst kan ook het nieuwe AutoDome bij een activiteit worden betrokken.

Er is overigens nóg een locatie op het terrein van Autotron waar naar hartelust een feestje kan worden gebouwd. Het Huis van de Toekomst is door de Party Company omgebouwd tot een accommodatie waarin futuristische themafeesteri worden verzorgd.

Door de nauwe samenwerking met Vakantiepark Vinkeloord kan, als dat gewenst is, zelfs gebruik worden gemaakt van de vele faciliteiten op het aangrenzende vakantieparkcomplex.

Wat betreft het autopretpark mag de realisatie van het SpeeloDome niet onbelicht blijven. SpeeloDome wordt hét speelparadijs voor kinderen tot circa 12 jaar. De Koepelhal wordt uitgerust met: glijbanen, ballenbak, springkussens, radiografisch bestuurbare bootjes, autodraaimolen en talloze klim- en klautertoestellen. Door het nieuw aangebrachte verduisteringsdak wordt SpeeloDome extra spannend. Veiligheid stond ook centraal bij de ontwikkeling van deze nieuwe attractie: pa’s en ma’s, opa’s en oma’s kunnen met een gerust hart op het sfeervolle horecaterras een kopje koffie drinken en van een afstandje met volle teugen van hun ravottende kroost genieten.

AutoDome en SpeeloDome zullen in de wintermaanden ook in de weekends voor het publiek geopend zijn.

Ondanks de komst van de nieuwe attracties heeft Autotron de toegangsprijzen op het niveau van 1998 gehouden. Volwassenen betalen voor een onvergetelijk dagje uit in het gezelligste autopretpark van ons land 19,50 gulden. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen voor een entreekaartje 17,50 gulden.

Terug naar de home paginaTerug naar de home paginaAlgemene informatieNaar het park

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie