Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start 2e Kempenlandwandeltocht vanuit Eersel

Datum nieuwsfeit: 05-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Wandelsportvereniging OLAT
Daelenbroek 32
6002 VN WEERT
0495-450325 PERSBERICHT

2e KEMPENLANDWANDELTOCHT

Weert- Zaterdag 5 juni start vanuit het schilderachtige Noord-Brabantse plaatsje Eersel voor de 2e maal de Kempenlandtocht. Dze tocht over 80 en 110 kilometer voert de wandelaars door de achtzaligheden en het grenspark De Kempen. De 80 kilometer wordt gewaardeerd voor de nationale Kennedywalker waardering. Terwijl de 110 kilometer in aanmerking komt door de wandelsportorganisatie KNBLO ingestelde Long Distance Walker. De Kempenlandtocht wordt georganiseerd door de wandelsportvereniging OLAT, een der grootste verenigingen uit Nederland. Start van de tocht is vanuit Cafe-rest. 't Vierspan aan de Eikenburg 1 te EERSEL. DE starttijd van de 110 kilometer is om 19.00 uur en de 80 kilometer start om 22.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt voor de 80 kilometer f 35,00 en de 110 kilometer f 45,00. In het inschrijfgeld is de verzorging inbegrepen. Met de bon in uw weekblad krijgt U f 5,00 reductie op het inschrijfgeld.

Het parkoers voert de wandelaars door het gebied het Grenspark de Kempen. Dit wordt gevormd door de gemeenten Eersel, Bergeijk, Luyksgestel, Lommel en Mol over rustige wegen, fiets- en voetpaden, die door dit gebied gaan. Natuurlijk wordt ook een deel van de achtzaligheden aangedaan. Nadat het startschot om negentien uur is gegeven maken de deelnemers van de honderd kilometer een lus over Duizel, langs het E-3 strand, (wagenrust) door de bossen naar Riethoven (wagenrust) en steken de Keersop over naar Dommelen (wagenrust) , om in Westerhoven een rust te nemen. Dan gaat het op richting Bergeijk, waar zich de Kennedy-mars wandelaars zich bij de wandelschare voegen(wagenrust) . Over rustige fietspaden wordt de nacht ingewandeld op weg naar Belgik, via de brug (wagenrust) bij Lutlommel komt men in de plaats Lommel. Deze vrolijke stad van de Teuten zal in de nachtelijke uren worden doorkruist, en bij het Kattenbos (wagenrust) komt men weer in het bosgebied. De volgende etappe is Kerkhoven, waar wederom een stop is om even de benen iets rust te geven en te genieten van een lekker bord soep met brood. De 110 kilometer maakt nu een lus en gaat verder met de 80 km (wagenrust) langs het kanaal gaat het op Rauw-Mol (wagenrust) af. Langs recreatiecentrum de Rauwse Meren en de Zilveren Meren (wagenrust) komen de wandelaars bij het natuurgebied de Blauwe Kei. Deze bereikt men in de vroege ochtenduren en kan men zich weer even op laden voor het volgende gedeelte van de tocht. Nu gaat het via de Abdij van Postel (wagenrust) langs de grens op Witrijt aan voor de laatste stop. Hier sluitstuk een schitterend stuk, misschien wel het mooiste gedeelte van de tocht over de Cartierseheide. (wagenrust)

Over deze heidevelden en bospaden gaat het naar het de plaats Eersel terug. Waar men de felicitaties en een diploma in ontvangst kan nemen, en voor de Kennedy-wandelaars een stempelkaart voor de Kennedy-walker medaille. Wilt U ook nog deelnemen aan deze uitdaging, dan kunt snel een aanmeldformulier aanvragen bij: OLAT. Tel. 0495-450325, en de diverse VVV-kantoren in dit gebied.

Naast dit wandelevenement organiseert OLAT velen andere evenementen. Zo zal eind september begonnen worden met een tweewekelijkse trainingen van het "SPORTIEF WANDELEN".

OLAT-WANDELTOCHTEN ZIJN ER VOOR IEDEREEN

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie