Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 05-06-99

Persberichten provincie Groningen/
Zaterdag 5 juni 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost.

Provincie Groningen: Landelijke alcoholcontrole Regiopolitie Groningen heeft vrijdagavond en vrijdag op zaterdagnacht (4 en 5 juni) meegedaan aan een landelijke alcoholcontrole. Aan deze controle deden meerdere Europese landen mee. In de provincie is op 21 plaatsen gecontroleerd. In totaal hebben 42 politiemensen aan de controles meegewerkt. Er zijn in de regio in totaal 1283 blasstesten afgenomen. 8 personen bleken in overtreding te zijn en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. In 3 gevallen is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd in verband met de hoogte van het promillage. Het hoogst gemeten alcoholgehalte was 865 ugl, overeenkomende met 1,99 pro mille. Een 48-jarige bestuurder uit Noordbroek is tweemaal bekeurd voor het rijden onder invloed. De eerste keer reed hij omstreeks 02.00 over de Hoofdstraat in Noodbroek en werd bekeurd wegens rijden onder invloed. De uitslag van de test was 600 ugl, ongeveer 1.38 pro mille. In verband met de uitslag van de test werd toen ook het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook werd hem een rijverbod opgelegd. Om

03.25 uur werd de man voor de tweede keer aangehouden op de Hoofdstraat in Noordbroek. Ondanks het rijverbod was de man toch weer gaan rijden. Van hem werd opnieuw een blaastest afgenomen. Ditmaal was de uitslag 450 ugl, ongeveer 1.04 pro mille.
Overige overtredingen:
Een 43-jarige man uit Roodeschool werd bij Delfzijl bekeurd. Hij blies 311 ugl op de alcoholtester.
Een 49-jarige man uit Uithuizen werd in Uithuizen bekeurd. Hij blies 865 ugl op de tester.
Een 43-jarige man uit Vries werd in Uithuizen bekeurd. Hij blies 500 ugl op de tester.
Een 60-jarige man uit Bedum werd in Zuidwolde bekeurd. Hij blies 475 ugl op de tester.
Een 34-jarige man uit Drachten is bekeurd in Leek. Uitslag ademest 535 ugl.

Delfzijl: Verkeersongeval letsel
Een 37-jarige man uit Wagenborgen is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een motorongeval op de N362 ter hoogte van de Ideweersterweg nabij Meedhuizen. De man kwam uit de richting Delfzijl en reed richting Wagenborgen. Bij de Ideweersterweg stak plotseling een Sint Bernhardhond weg over, die de Wagenborger niet meer kon ontwijken. Na de botsing kwam hij ten val en liep daarbij een gebroken sleutelbeen en kneuzingen op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Delfzichtziekenhuis in Delfzijl. De hond is ter plaatse overleden. De motor liep lichte schade op.

Bedum / Zuidwolde: Zes inbraken in gebouwen
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een school aan De Vlijt in Bedum. De dader kwam binnen door een deur te verbreken. Uit het gebouw wordt enig geld vermist. Tevens is ingebroken in een gebouw aan de Prof. Mekelstraat in Bedum. Aldaar is de dader binnengekomen door een raam te forceren. Uit het gebouw wordt enkele honderden guldens aan geld vermist. Ook is ingebroken in de peuterspeelzaal aan de Foelkiusstraat in Bedum. Uit het gebouw wordt enig kleingeld vermist. Daarnaast is ingebroken in de bibliotheek aan de Van Berumstraat in Zuidwolde. Er wordt enig kleingeld vermist. Verder is nog ingebroken in een in aanbouw zijnde woning aan de Zevenbruggetjesweg in Bedum. Daaruit werden twee HR verwarmingsketels weggenomen. Tot slot werd nog ingebroken in het gebouw van de Stichting Thuiszorg aan De Vlijt in Bedum. Uit dit pand worden enkele kleine gebruiksvoorwerpen vermist.

St. Annen: Snelheidscontrole
Vrijdagmorgen van 10.30 tot 11.45 uur is snelheidscontrole gehouden op de N46 ter hoogte van het viaduct Lutjewolde bij St. Annen. Van de 231 gecontroleerde voertuigen reden 32 te snel. De overtreders krijgen bericht thuisgestuurd.

Appingedam: Rijden zonder rijbewijs E
De politie heeft vrijdagavond een werknemer (gegevens onbekend) van een bedrijf uit Beilen bekeurd voor het rijden met een auto met aanhangwagen zonder dat hij in het bezit was van een rijbewijs E, nodig voor het voortbewegen van zwaardere aanhangwagens. Eerder op de dag was de man reeds voor dit feit gewaarschuwd. Op het moment dat de politie hem voor de tweede keer zag rijden is verdachte daarvoor bekeurd.

Delfzijl: Auto brand uit
Vrijdagavond is een auto van de handelsvoorraad van een garage aan de Europaweg in Delfzijl totaal uitgebrand. De brandweer bluste het vuur. De politie sluit niet uit dat de auto, die een waarde had van enkele duizenden guldens, in brand is gestoken. Het is niet bekend wie hiervan de dader is.

Leek: Verkeersongeval letsel
Vrijdagmiddag is een verkeersongeval letsel ontstaan op de Auwemalaan in Leek. Een 21-jarige man uit Groningen reed op een door hem bestuurder bromscooter en vermoedelijk zonder goed uit te kijken vanaf de Sunckemalaan de Auwemalaan op. Tijdens het oprijden van de weg verleende de bromfietser geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Roden, waarna hij door de auto werd geschept. Als gevolg van de botsing liep de 21-jarige man een dubbele beenbreuk op. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Leek: Verkeersongeval letsel
Vrijdagmiddag is een verkeersongeval letsel ontstaan op de Lindensteinlaan in Leek. Een 35-jarige man uit Leek verleende bij het rechtsaf slaan richting Oldenoert geen voorrang aan een bromfietser op het naast de weg gelegen fietspad. Hij zag hierbij een bromfietser, een 15-jarige jongen uit Haulerwijk, niet aankomen. De bromfietser kon de auto niet meer ontwijken waarna de botsing volgde. Beide bestuurders zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Naast zijn leeftijd is de bromfietser vermoedelijk ook niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Marum: Brand in schuurtje
Vrijdagmiddag is brand ontstaan in een schuurtje waarin een hobbywerkplaats achter een woning aan de Kerklaan in Marum. De brandweer van Marum had de brand snel onder controle. Omdat er bij de brand een geringe hoeveelheid asbest is vrijgekomen is de asbest procedure in werking gesteld. Er is een gespecialiseerde bedrijf gewaarschuwd die de asbest zal verwijderen. De omgeving waar mogelijk asbestdeeltjes kunnen liggen is door de brandweer met geel lint afgezet.

Garnwerd: Attentie scharensliep
Een inwoner van Garnwerd is vrijdagmiddag benaderd door een man die haar een aanbieding deed om haar messen te slijpen. Daarbij deelde hij mede dat hij grasmachines gratis zou slijpen. De man liet haar een briefje zien waar dit verhaal op stond. Aangeefster stemde toe waarna de man haar motormaaier mee nam. Aan het eind van de middag was de motormaaier echter nog niet terug. Het eind van het verhaal is dat de vrouw haar machine nog niet heeft terug gezien. Ze zal hiervan aangifte doen. De politie waarschuwt mensen attent te zijn op deze verdachte. Het gaat om een man tussen 30 en 40 jaar, gekleed in een blauwe spijkerbroek en een T-shirt. Hij heeft zwart haar en een gezet postuur.

Grijpskerk: Verkeersongeval letsel
Een 26-jarige man uit Niezijl is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Westerhornerweg in Grijpskerk. Vermoedelijk is hij in een bocht naar rechts de macht over het stuur kwijtgeraakt waarna de door hem bestuurde auto in de sloot belandde. De man brak vervolgens zijn linkerarm op 6 plaatsen en liep verwoningen op aan zijn gezicht. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. In verband met mogelijk alcoholgebruik is van de man een bloedmonster afgenomen. Afhankelijk van de uitslag zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt.

Marum: Auto in de sloot
Zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur is een 25-jarige man uit Velsen-Noord met zijn auto in de sloot beland langs de A7 ter hoogte van Marum. Tijdens het rijden viel de man in slaap. Nadat hij merkte dat hij van de weg raakte, maakte hij enkele stuurcorrecties en kwam via de middenberm en de rechterberm in de rechts naast de weg gelegen sloot terecht. Hij en zijn passagier konden op eigen kracht uit de auto kruipen. Volgens de heren waren ze bezig met een ?rondje Nederland? en waren vrijdagavond om 19.00 uur vertrokken. Ze raakten verder niet gewond door het ongeval.

Hoogezand: Waarschuwing rioolverzekering
De stadswachten in Hoogezand werden vrijdagmiddag aangesproken door enkele bewoners van de Ter Laanstraat in Hoogezand. Een man uit Heino (leeftijd onbekend) trachtte bewoners te bewegen een onderhoudscontract af te sluiten voor het in voorkomende gevallen ontstoppen van het riool. Dit contract kost fl. 12,50 per maand. De politie heeft met de man gesproken. Hij heeft een vlotte babbel, maar juridisch is hem vermoedelijk niets te verwijten. Alleen het bedrag van het contract is wellicht veel te hoog. De man trachtte ook met bewoners van huurwoningen een contract af te sluiten, terwijl woningstichting Volksbelang dit soort werkzaamheden gratis uitvoert. Ook de woningbouwcorporatie had al enkele klachten gehad. Voor bewoners van koophuizen is het bedrag ook aan de hoge kant, althans naar de inschatting van de politie. Inwoners van Hoogezand en omgeving worden hiervoor gewaarschuwd.

Veendam: Verkeersongeval met beknelling
Op de Van Stolbergweg in Veendam is vrijdagmiddag een verkeersongeval gebeurd waarbij de bestuurder van een auto, een 27-jarige man uit Munnekeburen, enige tijd bekneld heeft gezeten in zijn auto. De man reed vanaf de Molenstreek de Van Stolbergweg op, achter een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 47-jarige man uit Oude Pekela. Over de Van Stolbergweg reed op dat moment een vrachtauto met oplegger, bestuurd door een 21-jarige man uit Veendam. Volgens de 47-jarige getuige uit Oude Pekela zou de vrachtauto met de richtingaanwijzer naar rechts richting hebben aangegeven. Nadat hij dit had gezien was hij de kruising opgereden in de veronderstelling dat de vrachtauto zou afremmen en naar rechts zou afslaan. Achter hem reed de 27-jarige man eveneens de kruising op. De vrachtauto reed echter rechtdoor en boste tegen de flank van de auto van de 27-jarige man aan. Vervolgens raakte laatst genoemde ruim een half uur in zijn auto bekneld. Hij is in ieder geval met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenh

uis in Groningen. Het verkeersongeval heeft veel overlast gegeven voor het verkeer. Het verkeer is een klein uur omgeleid.

Sappemeer: Vrouw breekt pols
Een 72-jarige vrouw uit Sappemeer heeft vrijdagavond een gebroken pols opgelopen tijdens het oversteken van de Noorderstraat in Sappemeer. Ze liep daarbij tegen een fietser op, een 17-jarige jongen uit Sappemeer. De vrouw is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Hoogezand: Rijden onder invloed
Vrijdagavond is een 34-jarige man uit Winschoten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Een getuige zag dat verdachte over de Rijksweg reed en op een gegeven moment vermoedelijk misschakelde omdat zijn achteruitrijlichten begonnen te branden terwijl hij vooruit reed. Daarna zag getuige dat verdachte tot twee keer toe door een rood verkeerslicht reed, slingerend reed en op een gegeven moment ook de weg kennelijk was kwijtgeraakt. De man is vervolgens door de politie aangehouden. Aan het bureau weigerde de man de ademtest. Vervolgens is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake weigeren blaastest.

Veendam: Rijden onder invloed
Na afloop van de Europese alcoholcontrole zagen agenten een 54-jarige man uit Borgercompagnie rijden over de Kielsterachterweg rijden. Agenten zagen dat de bestuurder met moeite de bochten kon halen. De man reageerde niet op stoptekens en het blauwe zwaailicht van de politieauto. Nadat hij even later zelf stopte werd hem gevraagd mee te werken aan een blaastest. Na enkele pogingen weigerde hij verder mee te werken. Vervolgens werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Veendam. Aldaar weigerde de man eveneens alle medewerking. In overleg met de officier van justitie is hem een dagvaarding uitgereikt en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Winschoten: Brand in silo
Vrijdagavond, omstreeks 23.49 uur, kreeg de politie de melding dat er brand was ontstaan in een silo met daarin verse soja. De silo staat op het bedrijven terrein aan de Oosterhaven-kade in Winschoten. In verband met het mogelijk ontstaan van een stofexplosie hebben politie en brandweer de omgeving afgezet en enkele omwonende gewaarschuwd. Vervolgens lukte het de brandweer een slang op het vuur te richten en een waterkanon op de buitenzijde van de silo op te stellen. Na ongeveer 1,25 uur bleek het vuur in dermate te zijn gedoofd dat er geen gevaar meer was voor een stofexplosie en men weer veilig het gebouw kon binnengaan. De brandweer heeft vervolgens de smeulende soja natgehouden. De vermoedelijke oorzaak van de brand is broei van de soja. Het bedrijf is tegen brand verzekerd.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, telefoon 050-5995010 (M. Joostens)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie