Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 05-06-99

Persberichten provincie Groningen/
Zaterdag 5 juni 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost.

Provincie Groningen: Landelijke alcoholcontrole Regiopolitie Groningen heeft vrijdagavond en vrijdag op zaterdagnacht (4 en 5 juni) meegedaan aan een landelijke alcoholcontrole. Aan deze controle deden meerdere Europese landen mee. In de provincie is op 21 plaatsen gecontroleerd. In totaal hebben 42 politiemensen aan de controles meegewerkt. Er zijn in de regio in totaal 1283 blasstesten afgenomen. 8 personen bleken in overtreding te zijn en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. In 3 gevallen is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd in verband met de hoogte van het promillage. Het hoogst gemeten alcoholgehalte was 865 ugl, overeenkomende met 1,99 pro mille. Een 48-jarige bestuurder uit Noordbroek is tweemaal bekeurd voor het rijden onder invloed. De eerste keer reed hij omstreeks 02.00 over de Hoofdstraat in Noodbroek en werd bekeurd wegens rijden onder invloed. De uitslag van de test was 600 ugl, ongeveer 1.38 pro mille. In verband met de uitslag van de test werd toen ook het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook werd hem een rijverbod opgelegd. Om

03.25 uur werd de man voor de tweede keer aangehouden op de Hoofdstraat in Noordbroek. Ondanks het rijverbod was de man toch weer gaan rijden. Van hem werd opnieuw een blaastest afgenomen. Ditmaal was de uitslag 450 ugl, ongeveer 1.04 pro mille.
Overige overtredingen:
Een 43-jarige man uit Roodeschool werd bij Delfzijl bekeurd. Hij blies 311 ugl op de alcoholtester.
Een 49-jarige man uit Uithuizen werd in Uithuizen bekeurd. Hij blies 865 ugl op de tester.
Een 43-jarige man uit Vries werd in Uithuizen bekeurd. Hij blies 500 ugl op de tester.
Een 60-jarige man uit Bedum werd in Zuidwolde bekeurd. Hij blies 475 ugl op de tester.
Een 34-jarige man uit Drachten is bekeurd in Leek. Uitslag ademest 535 ugl.

Delfzijl: Verkeersongeval letsel
Een 37-jarige man uit Wagenborgen is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een motorongeval op de N362 ter hoogte van de Ideweersterweg nabij Meedhuizen. De man kwam uit de richting Delfzijl en reed richting Wagenborgen. Bij de Ideweersterweg stak plotseling een Sint Bernhardhond weg over, die de Wagenborger niet meer kon ontwijken. Na de botsing kwam hij ten val en liep daarbij een gebroken sleutelbeen en kneuzingen op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Delfzichtziekenhuis in Delfzijl. De hond is ter plaatse overleden. De motor liep lichte schade op.

Bedum / Zuidwolde: Zes inbraken in gebouwen
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een school aan De Vlijt in Bedum. De dader kwam binnen door een deur te verbreken. Uit het gebouw wordt enig geld vermist. Tevens is ingebroken in een gebouw aan de Prof. Mekelstraat in Bedum. Aldaar is de dader binnengekomen door een raam te forceren. Uit het gebouw wordt enkele honderden guldens aan geld vermist. Ook is ingebroken in de peuterspeelzaal aan de Foelkiusstraat in Bedum. Uit het gebouw wordt enig kleingeld vermist. Daarnaast is ingebroken in de bibliotheek aan de Van Berumstraat in Zuidwolde. Er wordt enig kleingeld vermist. Verder is nog ingebroken in een in aanbouw zijnde woning aan de Zevenbruggetjesweg in Bedum. Daaruit werden twee HR verwarmingsketels weggenomen. Tot slot werd nog ingebroken in het gebouw van de Stichting Thuiszorg aan De Vlijt in Bedum. Uit dit pand worden enkele kleine gebruiksvoorwerpen vermist.

St. Annen: Snelheidscontrole
Vrijdagmorgen van 10.30 tot 11.45 uur is snelheidscontrole gehouden op de N46 ter hoogte van het viaduct Lutjewolde bij St. Annen. Van de 231 gecontroleerde voertuigen reden 32 te snel. De overtreders krijgen bericht thuisgestuurd.

Appingedam: Rijden zonder rijbewijs E
De politie heeft vrijdagavond een werknemer (gegevens onbekend) van een bedrijf uit Beilen bekeurd voor het rijden met een auto met aanhangwagen zonder dat hij in het bezit was van een rijbewijs E, nodig voor het voortbewegen van zwaardere aanhangwagens. Eerder op de dag was de man reeds voor dit feit gewaarschuwd. Op het moment dat de politie hem voor de tweede keer zag rijden is verdachte daarvoor bekeurd.

Delfzijl: Auto brand uit
Vrijdagavond is een auto van de handelsvoorraad van een garage aan de Europaweg in Delfzijl totaal uitgebrand. De brandweer bluste het vuur. De politie sluit niet uit dat de auto, die een waarde had van enkele duizenden guldens, in brand is gestoken. Het is niet bekend wie hiervan de dader is.

Leek: Verkeersongeval letsel
Vrijdagmiddag is een verkeersongeval letsel ontstaan op de Auwemalaan in Leek. Een 21-jarige man uit Groningen reed op een door hem bestuurder bromscooter en vermoedelijk zonder goed uit te kijken vanaf de Sunckemalaan de Auwemalaan op. Tijdens het oprijden van de weg verleende de bromfietser geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Roden, waarna hij door de auto werd geschept. Als gevolg van de botsing liep de 21-jarige man een dubbele beenbreuk op. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Leek: Verkeersongeval letsel
Vrijdagmiddag is een verkeersongeval letsel ontstaan op de Lindensteinlaan in Leek. Een 35-jarige man uit Leek verleende bij het rechtsaf slaan richting Oldenoert geen voorrang aan een bromfietser op het naast de weg gelegen fietspad. Hij zag hierbij een bromfietser, een 15-jarige jongen uit Haulerwijk, niet aankomen. De bromfietser kon de auto niet meer ontwijken waarna de botsing volgde. Beide bestuurders zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Naast zijn leeftijd is de bromfietser vermoedelijk ook niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Marum: Brand in schuurtje
Vrijdagmiddag is brand ontstaan in een schuurtje waarin een hobbywerkplaats achter een woning aan de Kerklaan in Marum. De brandweer van Marum had de brand snel onder controle. Omdat er bij de brand een geringe hoeveelheid asbest is vrijgekomen is de asbest procedure in werking gesteld. Er is een gespecialiseerde bedrijf gewaarschuwd die de asbest zal verwijderen. De omgeving waar mogelijk asbestdeeltjes kunnen liggen is door de brandweer met geel lint afgezet.

Garnwerd: Attentie scharensliep
Een inwoner van Garnwerd is vrijdagmiddag benaderd door een man die haar een aanbieding deed om haar messen te slijpen. Daarbij deelde hij mede dat hij grasmachines gratis zou slijpen. De man liet haar een briefje zien waar dit verhaal op stond. Aangeefster stemde toe waarna de man haar motormaaier mee nam. Aan het eind van de middag was de motormaaier echter nog niet terug. Het eind van het verhaal is dat de vrouw haar machine nog niet heeft terug gezien. Ze zal hiervan aangifte doen. De politie waarschuwt mensen attent te zijn op deze verdachte. Het gaat om een man tussen 30 en 40 jaar, gekleed in een blauwe spijkerbroek en een T-shirt. Hij heeft zwart haar en een gezet postuur.

Grijpskerk: Verkeersongeval letsel
Een 26-jarige man uit Niezijl is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Westerhornerweg in Grijpskerk. Vermoedelijk is hij in een bocht naar rechts de macht over het stuur kwijtgeraakt waarna de door hem bestuurde auto in de sloot belandde. De man brak vervolgens zijn linkerarm op 6 plaatsen en liep verwoningen op aan zijn gezicht. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. In verband met mogelijk alcoholgebruik is van de man een bloedmonster afgenomen. Afhankelijk van de uitslag zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt.

Marum: Auto in de sloot
Zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur is een 25-jarige man uit Velsen-Noord met zijn auto in de sloot beland langs de A7 ter hoogte van Marum. Tijdens het rijden viel de man in slaap. Nadat hij merkte dat hij van de weg raakte, maakte hij enkele stuurcorrecties en kwam via de middenberm en de rechterberm in de rechts naast de weg gelegen sloot terecht. Hij en zijn passagier konden op eigen kracht uit de auto kruipen. Volgens de heren waren ze bezig met een ?rondje Nederland? en waren vrijdagavond om 19.00 uur vertrokken. Ze raakten verder niet gewond door het ongeval.

Hoogezand: Waarschuwing rioolverzekering
De stadswachten in Hoogezand werden vrijdagmiddag aangesproken door enkele bewoners van de Ter Laanstraat in Hoogezand. Een man uit Heino (leeftijd onbekend) trachtte bewoners te bewegen een onderhoudscontract af te sluiten voor het in voorkomende gevallen ontstoppen van het riool. Dit contract kost fl. 12,50 per maand. De politie heeft met de man gesproken. Hij heeft een vlotte babbel, maar juridisch is hem vermoedelijk niets te verwijten. Alleen het bedrag van het contract is wellicht veel te hoog. De man trachtte ook met bewoners van huurwoningen een contract af te sluiten, terwijl woningstichting Volksbelang dit soort werkzaamheden gratis uitvoert. Ook de woningbouwcorporatie had al enkele klachten gehad. Voor bewoners van koophuizen is het bedrag ook aan de hoge kant, althans naar de inschatting van de politie. Inwoners van Hoogezand en omgeving worden hiervoor gewaarschuwd.

Veendam: Verkeersongeval met beknelling
Op de Van Stolbergweg in Veendam is vrijdagmiddag een verkeersongeval gebeurd waarbij de bestuurder van een auto, een 27-jarige man uit Munnekeburen, enige tijd bekneld heeft gezeten in zijn auto. De man reed vanaf de Molenstreek de Van Stolbergweg op, achter een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 47-jarige man uit Oude Pekela. Over de Van Stolbergweg reed op dat moment een vrachtauto met oplegger, bestuurd door een 21-jarige man uit Veendam. Volgens de 47-jarige getuige uit Oude Pekela zou de vrachtauto met de richtingaanwijzer naar rechts richting hebben aangegeven. Nadat hij dit had gezien was hij de kruising opgereden in de veronderstelling dat de vrachtauto zou afremmen en naar rechts zou afslaan. Achter hem reed de 27-jarige man eveneens de kruising op. De vrachtauto reed echter rechtdoor en boste tegen de flank van de auto van de 27-jarige man aan. Vervolgens raakte laatst genoemde ruim een half uur in zijn auto bekneld. Hij is in ieder geval met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenh

uis in Groningen. Het verkeersongeval heeft veel overlast gegeven voor het verkeer. Het verkeer is een klein uur omgeleid.

Sappemeer: Vrouw breekt pols
Een 72-jarige vrouw uit Sappemeer heeft vrijdagavond een gebroken pols opgelopen tijdens het oversteken van de Noorderstraat in Sappemeer. Ze liep daarbij tegen een fietser op, een 17-jarige jongen uit Sappemeer. De vrouw is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Hoogezand: Rijden onder invloed
Vrijdagavond is een 34-jarige man uit Winschoten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Een getuige zag dat verdachte over de Rijksweg reed en op een gegeven moment vermoedelijk misschakelde omdat zijn achteruitrijlichten begonnen te branden terwijl hij vooruit reed. Daarna zag getuige dat verdachte tot twee keer toe door een rood verkeerslicht reed, slingerend reed en op een gegeven moment ook de weg kennelijk was kwijtgeraakt. De man is vervolgens door de politie aangehouden. Aan het bureau weigerde de man de ademtest. Vervolgens is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake weigeren blaastest.

Veendam: Rijden onder invloed
Na afloop van de Europese alcoholcontrole zagen agenten een 54-jarige man uit Borgercompagnie rijden over de Kielsterachterweg rijden. Agenten zagen dat de bestuurder met moeite de bochten kon halen. De man reageerde niet op stoptekens en het blauwe zwaailicht van de politieauto. Nadat hij even later zelf stopte werd hem gevraagd mee te werken aan een blaastest. Na enkele pogingen weigerde hij verder mee te werken. Vervolgens werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Veendam. Aldaar weigerde de man eveneens alle medewerking. In overleg met de officier van justitie is hem een dagvaarding uitgereikt en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Winschoten: Brand in silo
Vrijdagavond, omstreeks 23.49 uur, kreeg de politie de melding dat er brand was ontstaan in een silo met daarin verse soja. De silo staat op het bedrijven terrein aan de Oosterhaven-kade in Winschoten. In verband met het mogelijk ontstaan van een stofexplosie hebben politie en brandweer de omgeving afgezet en enkele omwonende gewaarschuwd. Vervolgens lukte het de brandweer een slang op het vuur te richten en een waterkanon op de buitenzijde van de silo op te stellen. Na ongeveer 1,25 uur bleek het vuur in dermate te zijn gedoofd dat er geen gevaar meer was voor een stofexplosie en men weer veilig het gebouw kon binnengaan. De brandweer heeft vervolgens de smeulende soja natgehouden. De vermoedelijke oorzaak van de brand is broei van de soja. Het bedrijf is tegen brand verzekerd.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, telefoon 050-5995010 (M. Joostens)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...