Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe serie bij SBS 6: 'Zoe, Duncan, Jack & Jane'

Datum nieuwsfeit: 06-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SBS6

Nieuwe serie producent 'My Two dads' bij SBS 6: 'Zoe, Duncan, Jack & Jane; hippe comedy over vier tienervrienden

Zondag 6 juni, tussen 19.00 en 19.30 uur, brengt SBS 6 het eerste deel van nieuwe comedyreeks `Zoe, Duncan, Jack & Jane'. Uitvoerend producent is Michael Jacobs die bekend werd van zijn met een Golden Globe gehonoreerde en met een Oscar genomineerde film `Quiz Show', met in de hoofdrollen Ralph Fiennes en John Turturro, welke hij produceerde samen met onder meer regisseur/acteur Robert Redford.

De serie gaat over de persoonlijke ontwikkelingen en verwikkelingen van een vriendengroep die op de rand van volwassenheid staan. De tieners bestaan uit Zoe Bean, die een appartement deelt met haar moeder Iris. De vrijgevochten Iris maakt net als haar dochter een verandering door wanneer zij zich steeds meer bewust wordt van haar rol als moeder. Aan de ene kant neemt zij haar verantwoordelijkheid als ouder, maar aan de andere kant voelt ze zich zo jong dat ze zich gedraagt als een van de vrienden van haar dochter. Zoe voelt zich daarentegen regelmatig haar moeders hoeder en dit veroorzaakt spanningen in de relatie die overeind blijft staan door eerlijkheid en wederzijds respect.

Ook in de verhouding tot haar vrienden is Zoe de meest nuchtere van het viertal die met beide benen op de grond staat. Regelmatig moet ze haar vrienden afremmen wanneer deze onbesuisd gehoor geven aan hun enthousiasme en wilde plannen. Ze is zeer zelfbewust en moet zelfs oppassen dat dit niet in negatieve zin doorslaat. Sinds haar prille jeugd is Zoe bevriend met Duncan Milch en tussen beiden is een broederlijke relatie ontstaan. Duncan vecht tegen de gedachte dat hij volwassen moet worden en zich ook als zodanig moet gaan gedragen. De gedachte aan meisjes en seks beangstigt hem maar tegelijkertijd fascineert het hem ook. Hij blijft zich vasthouden aan zijn stripboeken en rituelen uit zijn kindertijd, om aan zijn omgeving te laten zien dat hij nog maar een kind is. Het is echter een kwestie van testosteron voordat hij zich echt moet gaan gedragen naar zijn leeftijd.

Zoe's beste vriendin is Jane Cooper, afkomstig uit een rijke familie. Jane maskeert haar onzekerheid door middel van wrange humor en een stoere houding. Onbewust voelt zij zich aangetrokken tot `foute' jongens en krijgt nooit datgene dat zij denkt te willen. Ze kijkt op tegen Zoe, tenzij ze bezig is om haar broer te kleineren. Deze, Jack, probeert omgekeerd zijn tweelingzus ook voortdurend te slim af te zijn maar ondanks hun gekift is het tweetal onafscheidelijk. Jack droomt van een succesvolle maatschappelijke carrière en van het grote geld. Deze charmeur gelooft oprecht dat hij onweerstaanbaar is voor vrouwen en dan met name voor oudere dames.

Ondanks hun moeizame weg naar volwassenheid is het viertal opgelucht dat zij een thuis hebben, waar volwassenen hen geborgenheid verschaffen en waar zij zich terug kunnen trekken in de beslotenheid van hun eigen slaapkamers. Dat hun huizen in Manhattan staat maakt de comedy nog aantrekkelijker omdat deze omgeving ervoor zorgt dat zij meer dan in ander wijken van New York geconfronteerd worden met vreemde maar grappige gebeurtenissen.

Zoe Bean Zoe wordt geportretteerd door brunette Selma Blair die op het witte doek gaat verschijnen in de film `Cruel Intentions', een vrije bewerking van het Franse verhaal `Les Liaisons Dangereuses'. Een van haar tegenspelers is Sarah Michelle Gellar die in Nederland beter bekend is als Buffy uit de gelijknamige tiener-horrorserie `Buffy, the Vampire Slayer'.

Duncan Milch Duncan Milch is een rol van David Moscow die zijn eerste kennismaking met de showbusiness had in de vorm van een figurantenrol in `Five Corners' met Jodie Foster. Zijn eerste grote rol op het witte doek was in `Big', waarin hij de jonge versie van Tom Hanks portretteerde. Op televisie had David gastrollen in afleveringen van `Seinfeld' en `New York Undercover'.

Jane Cooper Azura Skye is de bijzondere naam van de actrice die Jane Cooper gestalte geeft. Wellicht is de naam Azura, de halfedelsteen azurite, gekozen vanwege haar diepblauwe ogen in combinatie met haar ravenzwarte haar. Haar vader bouwt schaalmodellen voor films als `Titanic' en de James-Bondfilm `Tomorrow Never Dies'. Skye begon op haar derde jaar met acteren in toneelstukken en musicals. Toen ze elf was ging zij naar Engeland waar zij studeerde en trainde met professionele Britse toneelacteurs. Haar televisiedebuut maakte zij toen zij vijftien was in de televisiefilm `Alone', met in de hoofdrollen James Earl Jones en Shelly Duvall. Gastrollen waren voor haar weggelegd in `Chicago Hope', `Touched By An Angel' en zij had de hoofdrol in de televisiefilm `Cab to Canada' met onder meer de legendarische Maureen O'Hara.

Jack Cooper Michael Rosenbaum speelt Jack Cooper in deze serie. Hij verscheen voordien in de thriller `Urban Legend' en als George Tucker in `Midnight in the Garden of Good and Evil' en werd daarin geregisseerd door niemand minder dan Clint Eastwood. In Amerika werd hij bekend als Jonathan uit de comedyserie `Tom' met Roseanne Barrs ex Tom Arnold.

Iris Bean Actrice Mary Page Keller geeft haar interpretatie van het karakter van moeder Iris Bean. Haar carrière begon met een vast rol in de soap `Ryan's Hope', welke werd gevolgd door een langdurige verbintenis met de wereldberoemde serie `Another World', waarin zij Sally Frame speelde. Ze verscheen in series als `Life Goes On', `Baby Talk' en `Cybill', waarin zij regelmatig in de huid kroop van de vriendin van Cybills ex-man. Recentelijk is zij te aanschouwen in de bioscoopthriller `The Negociator' met Kevin Spacey en Samuel L. Jackson als Spacey's vrouw.

`Zoe, Duncan, Jack & Jane' is een produktie van Buena Vista International.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie