Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 06-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven en helmond 06-06-99

Persberichten 6 juni 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Beroving
Een 14-jarige jongen uit Eindhoven is zaterdagmiddag rond 12.30 uur op de John F. Kennedylaan door twee onbekende jongens van zijn portemonnee beroofd. Het slachtoffer fietste ter hoogte van de fietstunnel aan de Muzelaan. Daar stonden twee jongens die hem lieten stoppen. De twee vroegen om geld. Toen het slachtoffer zei geen geld te hebben werd hij op de grond geduwd. Een van de daders pakte bij het slachtoffer de portemonnee met f. 45,- uit zijn broekzak waarop de twee rovers er vandoor gingen in de richting van de Sterrenlaan.

Eindhoven: Verkeersongevallen
1. Een 56-jarige vrouw uit Eindhoven raakte zaterdagmiddag rond 15.30 uur gewond bij een aanrijding op de Kronehoefstraat en Kloosterdreef. De vrouw, die te voet was, stond te wachten voor de verkeerslichten. Een 18-jarige jongen uit Eindhoven wilde met zijn auto van de Kronehoefstraat draaien naar het Marconiplein. De knaap had de auto niet onder controle en reed met een van de wielen over de voet van de vrouw. De jongen kwam met zijn auto tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De jongen probeerde nog met de auto weg te komen maar de auto zat stevig aan de lantaarnpaal vast. Enkele politieagenten die iets verderop bezig waren hielden de knaap aan. Hij bleek geen rijbewijs te bezitten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw raakte aan haar voet gewond en werd naar het Catharina ziekenhuis gebracht.
2. Zaterdagmiddag rond 17.00 uur raakte 50-jarige Eindhovenaar ernstig gewond bij een aanrijding op de Koudenhovenseweg Zuid. De Eindhovenaar reed met zijn auto vanaf 't Hofke de Koudenhovenseweg Zuid in. Hij kwam hierbij met zijn auto op de linkerweghelft en reed frontaal tegen een auto bestuurd door een 28-jarige Eindhovenaar. De 50-jarige Eindhovenaar moest door de brandweer uit het autowrak worden bevrijd. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het Diaconessenhuis. Een 9-jarig jongetje dat bij de 28-jarig Eindhovenaar in zijn auto zat werd met een hoofdwond naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Eindhoven : Drugs
Zaterdagmiddag om 16.00 uur werden door de politie op het St. Gerardusplein twee Eindhovenaar aangehouden. De twee werden op heterdaad betrapt tijdens een drugsdeal. Een 21-jarige Eindhovenaar bleek de verkoper te zijn. Hij probeerde nog snel een cachet cocaïne weg te gooien. In zijn auto vond te politie nog 11 andere zakjes met cocaïne en een stroomstootwapen. Ook had de man twee GSM's bij en f. 800,- aan handelsgeld bij zich. De tweede man, een eveneens 21-jarige Eindhovenaar, had net drie cachets cocaïne gekocht. De drugs , het wapen, het geld en de telefoons werden in beslaggenomen. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 19-jarige jongen uit Eindhoven was het niet eens met het optreden van de politie en begon te schelden. Na waarschuwingen wilde de jongen niet vertrekken waarop ook hij werd aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden
1. Zaterdagmiddag rond 18.00 uur is door de politie een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man bezig was een fiets te stelen bij een stalling aan het Begijnenhof. Agenten troffen de man kort daarop met een gesloten fiets op de schouders. De fiets bleek in april al te zijn gestolen in de St. Jorislaan. De man is ingesloten.
2. Zondagmorgen rond 03.30 uur zijn door de politie op de Fellenoord twee mannen aangehouden. Het duo werd op heterdaad betrapt terwijl ze bezig waren het slot van een fiets met een stuk hout open te breken. De twee, een 21-jarige man uit Vessem en een 22-jarige Eindhovenaar zijn ingesloten.

Eindhoven: Beroving
Zaterdagavond om 18.00 uur is op de Kronehoefstraat een 56-jarige vrouw uit Breda door een nog onbekende man beroofd. De vrouw had op de markt gewerkt en ze liep na afloop daarvan naar haar auto. Over haar schouder droeg ze een tas waarin een koopmansbeurs met f. 10.000,- een portemonnaie met f. 100,-, een telefoon, pasjes en wat persoonlijke spullen. Toen de vrouw haar auto wilde open maken liep een onbekende man tussen haar en de auto door en rukte de tas bij het slachtoffer van de schouder. De vrouw probeerde de tas nog vast te houden maar moest opgeven omdat ze werd meegesleurd . De dader ging er vandoor richting de Otterstraat. De vrouw ging hem achterna maar verloor de man uit het oog in de Frankrijkstraat. Op de terugweg vond ze haar koopmansbeurs met al het geld, haar telefoon en een zonnebril terug. De dader was dat op zijn vlucht verloren.

Eindhoven: Amokmakers
1. De politie heeft zondagmorgen rond 03.15 uur op de Markt twee mannen uit Eindhoven aangehouden. De twee, 30 en 32 jaar oud, veroorzaakten problemen bij een terras en wilden op vordering van de politie niet vertrekken. De twee probeerden een politieruiter van zijn paard te trekken. Het duo werd aangehouden en ingesloten. 2. Een 31-jarige man uit Someren werd door de politie op de Markt aangehouden omdat hij verdacht werd een deuk in een geparkeerde politieauto te hebben getrapt. De man bemoeide zich met politieagenten die een bekeuring uitschreven voor wildplassen. Toen de agenten kort daarop werden weggeroepen voor een assistentie zag de man zijn kans schoon een deuk in de politieauto te trappen. Dit zagen getuigen die dit direct aan de politie meldden en hem aanwezen. De man werd aangehouden en krijgt een schadeclaim plus een proces-verbaal.

Eindhoven: Molotovcocktail bij cafe naar binnen gegooid Zondagmorgen rond 04.00 uur is bij een cafe aan de Kruisstraat een baksteen en een molotovcocktail naar binnen gegooid. Twee bewoners boven het cafe hoorden e.e.a. en zagen een man wegrennen. Beneden had een tafeltje vlam gevat. Dit brandje werd door een van de bewoners geblust. Korte tijd later kon de verdachte door de eigenaar van het cafe samen met beveiligingspersoneel van het beursgebouw bij het beursgebouw worden aangehouden. De man werd overgedragen aan de politie. Het bleek een 19-jarige jongen uit De Mortel. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Zijn motief is nog niet bekend.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Vuurvlinderstraat werd zondagmorgen om 00.30 uur een 45-jarige Eindhovenaar gecontroleerd die onder invloed van drank in zijn auto reed. Hij blies bij de ademanalyse 1,75 pro mille. Daarmee was hij zijn rijbewijs kwijt en hij krijgt bovendien een proces-verbaal. Ook een 27-jarige Eindhovenaar raakte zijn rijbewijs aan de politie kwijt, omdat hij weigerde te blazen bij een alcoholcontrole. De man werd op zondagmorgen om 05.00 uur in de Strijpsestraat gecontroleerd . Een 22-jarige man uit Den Haag was onder invloed tegen een lantaarnpaal gereden bij het wegrijden op de parkeerplaats aan de Smalle Haven. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en hijzelf werd gewond aan zijn enkel en rug waarvoor hij zich moest laten behandelen in het Diaconessenhuis. Bij de blaastest blies de bestuurder 1,55 pro mille. Ook hij mocht zijn rijbewijs inleveren.

Helmond: Schennispleger aangehouden
Door de politie is zaterdagmorgen om 10.30 uur in de Berlaerstraat in Helmond een 29-jarige man uit Boekel aangehouden. De man had in de Pastoor Elsenstraat schennis gepleegd tegenover een vrouw. De man heeft inmiddels bekend.

Helmond: Oververhitte ijsco-venter
Zaterdagmiddag rond 15.00 uur is door de politie op de President Rooseveltlaan een 43-jarige ijscoventer uit Helmond aangehouden. De man was boos geworden op een 68-jarige collega ijscoventer die volgens hem zonder vergunning aan het werk was. De 43-jarige Helmonder wilde zelf de vergunning van zijn collega gaan controleren. Toen hij die niet te zien kreeg rukte hij de parasol van de kar. Daarna koppelde hij het karretje los van de auto van zijn collega en duwde uit kwaadheid het ijskarretje in een sloot. De voorraad ijs t.w.v. f. 600,- ging hierdoor verloren. Een stadwacht schoot te hulp maar kon de vernieling niet meer voorkomen. Hierna hervatte de Helmondse ijscoventer zijn werk op de hoek Lorentzlaan en President Rooseveltlaan. Toen de politie kwam wilde de ijscoventer geen kant uit. Hij werd onder verzet aangehouden door de politie. Ook op het bureau wilde de man geen verklaring afleggen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed
Een 46-jarige Helmonder kreeg zaterdagavond rond 19.00 uur een proces-verbaal omdat hij onder invloed van drank in zijn auto op de Drietipstraat reed. De man blies bij de ademanalyse 1,55 pro mille, hetgeen hem zijn rijbewijs kostte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie