Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 06-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven en helmond 06-06-99

Persberichten 6 juni 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Beroving
Een 14-jarige jongen uit Eindhoven is zaterdagmiddag rond 12.30 uur op de John F. Kennedylaan door twee onbekende jongens van zijn portemonnee beroofd. Het slachtoffer fietste ter hoogte van de fietstunnel aan de Muzelaan. Daar stonden twee jongens die hem lieten stoppen. De twee vroegen om geld. Toen het slachtoffer zei geen geld te hebben werd hij op de grond geduwd. Een van de daders pakte bij het slachtoffer de portemonnee met f. 45,- uit zijn broekzak waarop de twee rovers er vandoor gingen in de richting van de Sterrenlaan.

Eindhoven: Verkeersongevallen
1. Een 56-jarige vrouw uit Eindhoven raakte zaterdagmiddag rond 15.30 uur gewond bij een aanrijding op de Kronehoefstraat en Kloosterdreef. De vrouw, die te voet was, stond te wachten voor de verkeerslichten. Een 18-jarige jongen uit Eindhoven wilde met zijn auto van de Kronehoefstraat draaien naar het Marconiplein. De knaap had de auto niet onder controle en reed met een van de wielen over de voet van de vrouw. De jongen kwam met zijn auto tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De jongen probeerde nog met de auto weg te komen maar de auto zat stevig aan de lantaarnpaal vast. Enkele politieagenten die iets verderop bezig waren hielden de knaap aan. Hij bleek geen rijbewijs te bezitten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw raakte aan haar voet gewond en werd naar het Catharina ziekenhuis gebracht.
2. Zaterdagmiddag rond 17.00 uur raakte 50-jarige Eindhovenaar ernstig gewond bij een aanrijding op de Koudenhovenseweg Zuid. De Eindhovenaar reed met zijn auto vanaf 't Hofke de Koudenhovenseweg Zuid in. Hij kwam hierbij met zijn auto op de linkerweghelft en reed frontaal tegen een auto bestuurd door een 28-jarige Eindhovenaar. De 50-jarige Eindhovenaar moest door de brandweer uit het autowrak worden bevrijd. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het Diaconessenhuis. Een 9-jarig jongetje dat bij de 28-jarig Eindhovenaar in zijn auto zat werd met een hoofdwond naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Eindhoven : Drugs
Zaterdagmiddag om 16.00 uur werden door de politie op het St. Gerardusplein twee Eindhovenaar aangehouden. De twee werden op heterdaad betrapt tijdens een drugsdeal. Een 21-jarige Eindhovenaar bleek de verkoper te zijn. Hij probeerde nog snel een cachet cocaïne weg te gooien. In zijn auto vond te politie nog 11 andere zakjes met cocaïne en een stroomstootwapen. Ook had de man twee GSM's bij en f. 800,- aan handelsgeld bij zich. De tweede man, een eveneens 21-jarige Eindhovenaar, had net drie cachets cocaïne gekocht. De drugs , het wapen, het geld en de telefoons werden in beslaggenomen. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 19-jarige jongen uit Eindhoven was het niet eens met het optreden van de politie en begon te schelden. Na waarschuwingen wilde de jongen niet vertrekken waarop ook hij werd aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden
1. Zaterdagmiddag rond 18.00 uur is door de politie een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man bezig was een fiets te stelen bij een stalling aan het Begijnenhof. Agenten troffen de man kort daarop met een gesloten fiets op de schouders. De fiets bleek in april al te zijn gestolen in de St. Jorislaan. De man is ingesloten.
2. Zondagmorgen rond 03.30 uur zijn door de politie op de Fellenoord twee mannen aangehouden. Het duo werd op heterdaad betrapt terwijl ze bezig waren het slot van een fiets met een stuk hout open te breken. De twee, een 21-jarige man uit Vessem en een 22-jarige Eindhovenaar zijn ingesloten.

Eindhoven: Beroving
Zaterdagavond om 18.00 uur is op de Kronehoefstraat een 56-jarige vrouw uit Breda door een nog onbekende man beroofd. De vrouw had op de markt gewerkt en ze liep na afloop daarvan naar haar auto. Over haar schouder droeg ze een tas waarin een koopmansbeurs met f. 10.000,- een portemonnaie met f. 100,-, een telefoon, pasjes en wat persoonlijke spullen. Toen de vrouw haar auto wilde open maken liep een onbekende man tussen haar en de auto door en rukte de tas bij het slachtoffer van de schouder. De vrouw probeerde de tas nog vast te houden maar moest opgeven omdat ze werd meegesleurd . De dader ging er vandoor richting de Otterstraat. De vrouw ging hem achterna maar verloor de man uit het oog in de Frankrijkstraat. Op de terugweg vond ze haar koopmansbeurs met al het geld, haar telefoon en een zonnebril terug. De dader was dat op zijn vlucht verloren.

Eindhoven: Amokmakers
1. De politie heeft zondagmorgen rond 03.15 uur op de Markt twee mannen uit Eindhoven aangehouden. De twee, 30 en 32 jaar oud, veroorzaakten problemen bij een terras en wilden op vordering van de politie niet vertrekken. De twee probeerden een politieruiter van zijn paard te trekken. Het duo werd aangehouden en ingesloten. 2. Een 31-jarige man uit Someren werd door de politie op de Markt aangehouden omdat hij verdacht werd een deuk in een geparkeerde politieauto te hebben getrapt. De man bemoeide zich met politieagenten die een bekeuring uitschreven voor wildplassen. Toen de agenten kort daarop werden weggeroepen voor een assistentie zag de man zijn kans schoon een deuk in de politieauto te trappen. Dit zagen getuigen die dit direct aan de politie meldden en hem aanwezen. De man werd aangehouden en krijgt een schadeclaim plus een proces-verbaal.

Eindhoven: Molotovcocktail bij cafe naar binnen gegooid Zondagmorgen rond 04.00 uur is bij een cafe aan de Kruisstraat een baksteen en een molotovcocktail naar binnen gegooid. Twee bewoners boven het cafe hoorden e.e.a. en zagen een man wegrennen. Beneden had een tafeltje vlam gevat. Dit brandje werd door een van de bewoners geblust. Korte tijd later kon de verdachte door de eigenaar van het cafe samen met beveiligingspersoneel van het beursgebouw bij het beursgebouw worden aangehouden. De man werd overgedragen aan de politie. Het bleek een 19-jarige jongen uit De Mortel. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Zijn motief is nog niet bekend.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Vuurvlinderstraat werd zondagmorgen om 00.30 uur een 45-jarige Eindhovenaar gecontroleerd die onder invloed van drank in zijn auto reed. Hij blies bij de ademanalyse 1,75 pro mille. Daarmee was hij zijn rijbewijs kwijt en hij krijgt bovendien een proces-verbaal. Ook een 27-jarige Eindhovenaar raakte zijn rijbewijs aan de politie kwijt, omdat hij weigerde te blazen bij een alcoholcontrole. De man werd op zondagmorgen om 05.00 uur in de Strijpsestraat gecontroleerd . Een 22-jarige man uit Den Haag was onder invloed tegen een lantaarnpaal gereden bij het wegrijden op de parkeerplaats aan de Smalle Haven. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en hijzelf werd gewond aan zijn enkel en rug waarvoor hij zich moest laten behandelen in het Diaconessenhuis. Bij de blaastest blies de bestuurder 1,55 pro mille. Ook hij mocht zijn rijbewijs inleveren.

Helmond: Schennispleger aangehouden
Door de politie is zaterdagmorgen om 10.30 uur in de Berlaerstraat in Helmond een 29-jarige man uit Boekel aangehouden. De man had in de Pastoor Elsenstraat schennis gepleegd tegenover een vrouw. De man heeft inmiddels bekend.

Helmond: Oververhitte ijsco-venter
Zaterdagmiddag rond 15.00 uur is door de politie op de President Rooseveltlaan een 43-jarige ijscoventer uit Helmond aangehouden. De man was boos geworden op een 68-jarige collega ijscoventer die volgens hem zonder vergunning aan het werk was. De 43-jarige Helmonder wilde zelf de vergunning van zijn collega gaan controleren. Toen hij die niet te zien kreeg rukte hij de parasol van de kar. Daarna koppelde hij het karretje los van de auto van zijn collega en duwde uit kwaadheid het ijskarretje in een sloot. De voorraad ijs t.w.v. f. 600,- ging hierdoor verloren. Een stadwacht schoot te hulp maar kon de vernieling niet meer voorkomen. Hierna hervatte de Helmondse ijscoventer zijn werk op de hoek Lorentzlaan en President Rooseveltlaan. Toen de politie kwam wilde de ijscoventer geen kant uit. Hij werd onder verzet aangehouden door de politie. Ook op het bureau wilde de man geen verklaring afleggen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed
Een 46-jarige Helmonder kreeg zaterdagavond rond 19.00 uur een proces-verbaal omdat hij onder invloed van drank in zijn auto op de Drietipstraat reed. De man blies bij de ademanalyse 1,55 pro mille, hetgeen hem zijn rijbewijs kostte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...