Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Invloed prebiotica op onze darmflora

Datum nieuwsfeit: 07-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Landbouwuniversiteit Wageningen

*ma 07-06-99 EFFECTEN VAN SLECHTVERTEERBARE SUIKERS OP ONZE DARMFLORA


tijd 16:00 uur

onderwerp promotie ir. R. Hartemink, Renkum
titel Prebiotic effects of non-digestible oligo- and polysaccharides
promotor(en): prof.dr.ir. F.M. Rombouts (levensmiddelenmicrobiologie) (co)promotor(en): Dr.ir. M.J.R. Nout (levensmiddelenmicrobiologie)
informatie afd. voorlichting en pr, Godelief NIeuwendijk, tel. 0317-482177

Prebiotica zijn stoffen die de darmflora (bacteriën die in de darmen leven) op een zodanige manier beïnvloeden, dat degene die de prebiotica eet er gezonder van wordt. Mogelijk hebben bepaalde suikers, de zogenaamde oligosacchariden, een prebiotisch effect. Olligosacchariden zijn moeilijk te verteren en worden daarom non-digestible-oligosaccharides (NDO's) genoemd. In een aantal landen worden NDO's aan voedingsmiddelen toegevoegd, maar tot nu toe is nog weinig bekend over de werking van NDO's en of het eten van NDO's werkelijk gezond is. Ralf Hartemink beschrijft in zijn proefschrift onder ander het effect van NDO's op de samenstelling van de darmflora. Volgens Ralf Hartemink is het in theorie mogelijk dat deze suikers gaatjes in het gebit veroorzaken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie