Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apotheker dient ontslag in

Datum nieuwsfeit: 07-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Apotheker dient ontslag in

7 juni 1999 -

Minister Apotheker van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heeft vandaag zijn ontslag ingediend. De minister motiveert zijn ontslagaanvraag als volgt:

"Zoals u bekend ben ik sinds eind vorig jaar geconfronteerd met beperkingen ten aanzien van het door mij voorgestane beleid voor de varkenshouderij. Dit beleid was erop gericht binnen deze kabinetsperiode o.a. de milieudoelstellingen voor de varkenssector te realiseren. Ik stuitte daarbij op juridische belemmeringen bij de uitvoering van de Wet herstructurering varkenshouderij. Ik constateerde dat de in de huidige wet beoogde aanpak niet tot resultaten zou kunnen leiden als gevolg van te voorziene jarenlange juridisch procedures. Ik heb daarop een alternatieve aanpak ontwikkeld die de beoogde doelen alsnog binnen aanvaardbare termijnen realiseerbaar zou maken.
Ik moet constateren, dat ik onvoldoende politiek draagvlak heb kunnen verwerven om dit alternatief onverkort in te zetten Hierdoor is een belangrijke mogelijkheid om tot een voortvarende herstructurering van de sector te komen en uit de juridische impasse te geraken, niet benut. Dit betreur ik ten zeerste.
Ik heb mij daarom de afgelopen weken diepgaand beraden op mijn positie en hieruit de uiterste consequentie getrokken."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie