Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Website over toeristisch Amsterdam van start

Datum nieuwsfeit: 07-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 7 JUNI 1999

"This is Amsterdam, wish you were here!"
MEEST COMPLETE INTERNET SITE
OVER AMSTERDAM VAN START

Met de lancering van www.visitamsterdam.nl is de meest complete digitale toegangspoort tot toeristisch Amsterdam on-line gegaan. Amstel Bier, het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT) en VVV Amsterdam hebben de site gezamenlijk opgebouwd. Hiermee beogen zij het Amsterdamse toeristische aanbod op Internet toegankelijker, completer en aantrekkelijker te maken voor (potentiële) bezoekers.

De lancering van de nieuwe site was in handen van Theo Schmitz, algemeen directeur NBT; John Moreu, algemeen directeur VVV Amsterdam en José Evers, Manager Interactieve Marketing Amstel/Heineken.

Amstel Bier en het NBT hebben de Amsterdam-onderdelen van hun eigen sites (www.amstel.nl en www.visitholland.com) ondergebracht in www.visitamsterdam.nl

Verkennen
Met behulp van vier digitale reisgidsen kan de Internetbezoeker het toeristisch aanbod van Amsterdam verkennen: van evenementen en hotelreserveringen tot uitgaansgelegenheden en de 'facts & figures' van Amsterdam, het is allemaal te vinden.

Voor bezoekers die weten wat ze willen, is er de mogelijkheid om een persoonlijke stadsgids samen te stellen en om zich te abonneren op een persoonlijke nieuwsbrief. De site is momenteel Engelstalig. Op korte termijn zal een Nederlandstalige versie beschikbaar zijn

Vier digitale reisgidsen

Via de Travel Guide wordt informatie gegeven over hoe men naar en in Amsterdam kan reizen. De informatie over luchtvaartmaatschappijen is gekoppeld aan het internationale on-line reserveringssysteem van de KLM.
De City Guide bevat een uitgaansgids met informatie over wat er te doen is in en om Amsterdam. Bovendien is er een zoekfunctie voor onder meer accommodaties en boot- en fietsverhuurders. Er kunnen reserveringen gemaakt worden bij de hotels via on-line hotelreserveringssystemen, waaronder het Amsterdam Reservation Center (ARC) van VVV Amsterdam.
De Smart Guide is gericht op de jonge internetgebruiker en biedt allerlei, deels interactieve, mogelijkheden om Amsterdam te verkennen.
Met behulp van de Event Guide kan de bezoeker van de site informatie opvragen over lopende en binnenkort te verwachten evenementen en festivals van zijn of haar gading.

Toerisme
Jaarlijks ontvangt Amsterdam zo'n 3,5 miljoen buitenlandse en 250.000 Nederlandse verblijfstoeristen. Daarnaast worden er jaarlijks 16 miljoen dagbezoeken aan Amsterdam gebracht. Hiermee is Amsterdam de populairste toeristische bestemming in Nederland. In 1998 bezochten 9,1 miljoen buitenlandse toeristen ons land voor een verblijfsvakantie. Nederlanders brachten vorig jaar 16,3 miljoen verblijfsvakanties door in eigen land.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie