Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie evenaar Almere

Datum nieuwsfeit: 07-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 169.1

3 juni 1999

RECONSTRUCTIE EVENAAR

Vanaf maandag 7 juni wordt het gedeelte van de Evenaar tussen de Straat van Magallanes en de rotonde het Oostelijk Halfrond in Almere-Buiten onder handen genomen. Er worden verkeersdrempels aangelegd en de weg wordt afgewerkt met een afdeklaag van asfalt. Het is de bedoeling om deze werkzaamheden in fasen uit te voeren en eind juli af te ronden.

De noordelijke rijbaan van de Evenaar wordt als eerste aangepakt. Dat heeft tot gevolg dat de bus tijdelijk over de Kalenderweg en de Straat van Magallanes wordt omgeleid. Door deze omleiding komen geen haltes te vervallen. Wel moeten reizigers op buslijnen 1 en 5 rekening houden met mogelijke vertragingen van enkele minuten. Het zou kunnen voorkomen dat hierdoor aansluitingen met de trein worden gemist. Om de omleiding goed te laten verlopen, wordt op de Kalenderweg een tijdelijk parkeerverbod ingesteld. De Kalenderweg blijft ook tijdens de reconstructie van de zuidelijke rijbaan van de Evenaar als omleidingsroute fungeren.

Tijdens bovengenoemde werkzaamheden worden de doorsteken tussen de noordelijke en zuidelijke rijbaan eveneens afgesloten. Dit geldt echter niet voor de doorsteek ter hoogte van Prisma. Op die manier wordt de bereikbaarheid van dit gezondheidscentrum gewaarborgd. Tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke rijbaan - die naar verwachting op maandag 28 juni starten - worden de bewoners van de Regenboogbuurt die naar het centrum willen, omgeleid via de Violetweg, de Spectrumdreef en de noordelijke rijbaan van de Evenaar. Vanaf maandag 5 juli is ook het gedeelte van De Evenaar tussen de rotonde het Westelijk Halfrond en de Straat van Magallanes afgesloten. Hierbij gaat het om een afsluiting die naar verwachting één week duurt en die uitsluitend vanaf de avonduren tot de vroege ochtenduren plaatsvindt.

Er wordt voor gezorgd dat de omleidingen goed zijn aangegeven. Daarnaast worden de betrokken bewoners, indien nodig, schriftelijk door de gemeente op de hoogte gesteld van de werkzaamheden en de mogelijke overlast. Verder liggen tekeningen en planning ter inzage in het regiokantoor van wijkbeheer aan het Noordeinde. Hier kunnen bewoners tijdens de openingstijden (op werkdagen van 09.00-17.00 uur) terecht voor meer informatie.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie