Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Barcelona maakt transfer Litmanen officieel bekend

Datum nieuwsfeit: 07-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Barcelona maakt transfer Litmanen officieel bekend Amsterdam, maandag 7 juni 1999.

Wat iedereen al zo'n beetje wist, is afgelopen maandag dan officieel bekendgemaakt: FC Barcelona trekt Jari Litmanen aan voor volgend seizoen. Litmanen, die na zeven seizoenen Ajax transfervrij vertrekt, wordt donderdag gepresenteerd door Louis van Gaal. Tot nu toe had de Fin geen uitspraken gedaan over een eventuele volgende club.

Mochten de berichten kloppen dan wordt het een afwisselende week in de Catalaanse hoofdstad. Barcelona presenteert ook twee andere nieuwe spelers. Een dag ervoor tekent de Fransman Frederic Dehu, die afkomstig is van Lens. Op dinsdag zal de Portugese vleugelspits Simao Sabrosa, hiervoor uitkomend van Sporting Portugal, voor het eerst het in 'blaugrana' tooien.

Litmanen zet zich deze dagen met het Finse voetbalelftal in voor plaatsing voor Euro 2000. Maar door het 2-4 verlies van Turkije, zaterdag, slonken de kansen van de schaduwspits tot een minimum. Finland behaalde in groep 3 zes punten uit vijf wedstrijden en staat daarmee zes punten achter op koplopers Duitsland en Turkije. Tot overmaat van ramp mist Jari door een enkelblessure komende woensdag de kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie