Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delfzijl: Fietspad langs N360 mogelijk opgeknapt

Datum nieuwsfeit: 07-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

VOORSTEL

07-06-1999

Fietspad langs N360 mogelijk opgeknapt

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor de verharding van het fietspad vanaf de Biessumerlaan tot het Uitwierdermaar te verbeteren. Uit het oogpunt van de sociale veiligheid zou er ook openbare verlichting langs dit gedeelte aangebracht moeten worden. De kosten van deze werken zijn begroot op 100 duizend gulden.

Het college is van mening dat deze verbeteringen noodzakelijk zijn om het fietspad beter te laten aansluiten bij het gedeelte dat ligt in de gemeente Appingedam.

Volgens de oorspronkelijke opzet had dit fietspad een recreatieve functie. De verharding vanaf de Biessumerlaan tot aan het Uitwierdermaar bestaat dan ook uit een eenvoudige constructie. Er was hierlangs ook geen openbare verlichting gepland.

Het fietspad langs de N360 is in de gemeente Appingedam is al gereed. Binnen de gemeente Appingedam werd een groot deel van de verharding van de "oude" N360 versmald en benut als fietspad terwijl op het verlegde gedeelte van de N360 openbare verlichting is aangebracht. Het nieuwe fietspad ligt ter plaatse voor een groot deel dicht langs de N360 en zal s’avonds dan ook goed verlicht zijn. De verwachting is dan ook dat het fietspad ook in de donkere uren door fietsers wordt gebruikt.

Het fietspad zal onder andere veel worden gebruikt door de schooljeugd van en naar het Ommelandercollege.

Het college van burgemeester en wethouders van Delfzijl stelt de raad in de vergadering van 24-06-1999 dan ook voor de benodigde gelden beschikbaar te stellen.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer H.D. van Dam, telefoon 0596-639954.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie