Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Grave in discussie over toekomst krijgsmacht

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF:Discussie over toekomst krijgsmacht

DV/PB49/99 Den Haag, 3 juni 1999

Minister De Grave zal dinsdag (8 juni) op uitnodiging van het Vredescentrum van de Technische Universiteit Eindhoven in discussie gaan over de toekomst van de krijgsmacht. Andere sprekers op de bijeenkomst zijn onder meer dr. Lex Winkler (Artsen zonder Grenzen) en drs. Sylvia Born (NOVIB). Gespreksleider is dr. Rein Welschen, burgemeester van Eindhoven. De discussiebijeenkomst wordt gehouden in het kader van de Strategische Toekomstdiscussie Defensie en vindt plaats in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven. Aanvang: 13.15 uur.

Een goed uitgeruste, gemotiveerde en geoefende krijgsmacht blijft noodzakelijk voor het handhaven van de vrede en veiligheid in de wereld. Maar wat moet de omvang van de krijgsmacht zijn en welke taken moeten er worden verricht? Hoe ziet de krijgsmacht van de toekomst eruit? Onder meer deze vragen komen aan de orde in de door minister de Grave geïnitieerde Strategische Toekomstdiscussie Defensie, die als doel heeft de meningen in de maatschappij te peilen over de toekomst van Defensie.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie