Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra geld voor aanpak jeugdcriminaliteit

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE JUS

JUST: extra geld voor aanpak jeugdcriminaliteit

Ivo Hommes
070 370 6126

08.06.99

3799

EXTRA GELD VOOR AANPAK JEUGDCRIMINALITEIT

Het ministerie van Justitie besteedt dit jaar 16,5 miljoen extra aan de aanpak van jeugdcriminaliteit. Met name de aanpak van criminaliteit onder allochtone jongeren wordt geïntensiveerd met een bedrag van 3,5 miljoen. Daarnaast worden met de extra gelden de wachtlijsten aangepakt in de jeugdhulpverlening (3,3 miljoen) en is er budget beschikbaar voor criminaliteitspreventie (0,9 miljoen). Dat blijkt uit een brief van minister Korthals van Justitie aan de Tweede Kamer. De intensiveringsgelden komen voort uit het regeerakkoord. Daarin is tot het jaar 2002 een bedrag van 75 miljoen gereserveerd voor het thema Jeugd en Geweld.

In totaal zijn er elf projecten geïnitieerd dan wel geïntensiveerd. Het Justitie in de Buurt-project kan dit jaar rekenen op 1,5 miljoen voor de uitbreiding met drie à vier kantoren. De Raad voor de Kinderbescherming ontvangt extra financiering om de toegenomen werkdruk, zowel civiele als strafrechtelijke zaken, aan te kunnen pakken. Tevens ontwikkelt de Raad een speciaal programma voor allochtone gezinnen. In totaal ontvangt de Raad een bedrag van 4,7 miljoen. De gezinsvoogdij-instellingen ontvangen extra budget (1,1 miljoen) voor de toename in het aantal begeleidingen jeugdreclassering. Tevens is er 1 miljoen gereserveerd voor het creëren van een landelijke dekking van Advies- en Meldpunten Kindermishandeling. Deze landelijke dekking moet eind dit jaar zijn gerealiseerd. De resterende gelden worden ingezet voor preventieprojecten in het kader van Communities that Care (0,5 miljoen) waarbij op wijkniveau zowel de ouders als de kinderen worden betrokken bij het voorkomen van crimineel gedrag.

Voor de verantwoording van alle aanvullende financiering is een aparte projectgroep ingesteld. Deze projectgroep zal eind dit jaar rapporteren aan de minister van Justitie.

------------

08 jun 99 16:34

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie