Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fair play awards uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Fair play awards uitgereikt

Dinsdag 8 juni 1999, persbericht nummer 55

Vanmorgen zijn in aanwezigheid van de Staatssecretaris van Sport Margo Vliegenthart en de voorzitter van de directie van Nationale-Nederlanden H.R.C.J. Richaers de Nationale-Nederlanden Fair Play Awards 1998 uitgereikt. Waterpolo-international Joeri Stoffels en de Papendrechtse Korfbalclub PKC zijn uitgeroepen tot winnaars in de categorie topsport. In de categorie breedtesport vielen de Bredase Hockeyvereniging Push en de gehandicapte atleet Hüsnü Sengül in de prijzen.

Voor het derde achtereenvolgende jaar werden deze Fair Play Awards toegekend aan personen of groepen die op een bijzondere manier een bijdrage leverden aan fair play en tolerantie in de sport. De Fair Play Award is één van de activiteiten van het Nederlands Actieplan Sport, Tolerantie en Fair Play Nederland, waaraan Nationale Nederlanden haar naam verbonden heeft.

Dit jaar viel waterpolo international Joeri Stoffels op door zijn actie tegen spelverruwing. Hij besloot te stoppen met waterpolo. Op deze wijze gaf hij aan dat actie moest worden genomen tegen de verruwing van zijn sport. Mede door deze actie zijn waterpoloscheidsrechters strikter en conform de regels gaan fluiten en de spelers positiever en sportiever gaan spelen. Stoffels heeft inmiddels zijn waterpolocarrière vervolgd.

De Papendrechtse Korfbalclub PKC ontving de Nationale-Nederlanden Fair Play Award wegens de permanente aandacht die de vereniging besteedt aan fair play en tolerantie. Dat blijkt niet alleen uit het gedrag binnen de korfballijnen, maar zeker ook daarbuiten. PKC zette diverse projecten op om fair play binnen de vereniging te bevorderen.

De Bredase Hockeyvereniging Push viel in de prijzen dankzij het Project 'Samen naar het hockeyveld'. Push zette dit project op voor lichamelijk gehandicapte jongeren tussen de 8 en 19 jaar. De vereniging geeft deze jongeren de mogelijkheid om te integreren en een teamsport uit te oefenen met als doel andere verenigingen te stimuleren hetzelfde te doen, zodat er een landelijke competitie kan ontstaan.

De Tilburgse gehandicapte atleet Hüsnü Sengül viel in de prijzen in de categorie breedtesport. Ondanks zijn handicap fungeert Sengül als 'schakel' tussen allochtonensport, aangepaste sporten en de reguliere sport. De winnaars ontvingen vanmorgen hun award en geldprijs uit handen van leden van de jury en staatssecretaris Vliegenthart. De jury is samengesteld uit de topsporters: Peter Blangé, Marc Delissen, Anky van Grunsven, Nico Rienks, Maaike Smit en Aron Winter.

Deelname 1999

De Nationale-Nederlanden Fair Play Awards zijn jaarlijkse terugkerende prijzen die gestalte geven aan het belang dat de Stichting Sport, Tolerantie en Fair Play Nederland en sponsor Nationale-Nederlanden hechten aan de fair play gedachte. Kandidaten voor de award kunnen worden aangedragen door o.a. landelijke sportorganisaties, provinciale sportraden en gemeentelijke overheden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee categorieën: topsport en breedtesport. Binnen deze categorieën wordt een award uitgereikt en een geldprijs aan een individu (fl 5000,-) en een groep of organisatie (fl. 15.000,-).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie