Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse overheid gaat zelf muskusratten bestrijden

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 8 JUNI 1999

Vlaamse overheid gaat zelf muskusratten bestrijden

Op voorstel van Steve STEVAERT, Vlaams minister van Openbare Werken en Theo KELCHTERMANS, Vlaams minister van Leefmilieu, heeft de Vlaamse regering beslist de muskusratbestrijding in eigen beheer te nemen.

In december vorig jaar zette de Vlaamse regering het licht op groen voor een algemene offerteaanvraag voor de verdelging van muskusratten, bruine ratten en beverratten langs waterlopen. De Vlaamse regering besliste toen ook dat bij tegenvallende marktprijzen de verdelging in eigen beheer genomen kan worden.

Nu de resultaten van de offerte bekend zijn, blijkt dat de kostprijs van een bestrijding in eigen beheer nog niet de helft bedraagt van de laagste biedingen. De Vlaamse overheid zal daarom 52 personeelsleden in dienst nemen om de bestrijding van muskusratten voortaan in eigen beheer uit te voeren.

info : Johan Van Hoecke, woordvoerder van minister Stevaert - tel. (02) 227 27 25
e-mail: (persdienst.stevaert@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie