Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe uitbreiding Vlaamse sector sociale werkplaatsen

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 8 JUNI 1999

Nieuwe uitbreiding sector sociale werkplaatsen

Op voorstel van Vlaams minister van Tewerkstelling Theo KELCHTERMANS besliste de Vlaamse regering tot een nieuwe uitbreiding van de sector sociale werkplaatsen. Binnen het Vlaamse tewerkstellingsbeleid nemen de sociale werk- plaatsen een bijzondere plaats in. Zeer langdurig werk- lozen, laaggeschoold en met specifieke risicofactoren, kunnen er onder begeleiding worden tewerkgesteld.

In de loop van 1998 kende de sector op initiatief van minister Kelchtermans een eerste uitbreiding en werd het Decreet inzake de sociale werkplaatsen goedgekeurd. In de loop van 1999 maakte de Vlaamse regering opnieuw bij- komende middelen vrij en werd bij de federale overheid aangedrongen op cofinanciering via de activering van werkloosheidsuitkeringen. Ondertussen nam de federale overheid de beslissing tot activering van uitkeringen, zodat vandaag de Vlaamse reglementering hieraan kan wor- den aangepast.

De Vlaamse investering in deze sector (584 miljoen) maakt het, samen met de activering van uitkeringen, mogelijk 1.500 laaggeschoolde langdurig werklozen in de sector van de sociale werkplaatsen tewerk te stellen. Daarmee wordt de sector op vier jaar tijd verdrievoudigd.

Zowat 1/3 van de sector van de sociale werkplaatsen is actief als kringloopcentrum. Voor het overige is de activiteitenwaaier erg divers, met toch nogal wat mi- lieu(-vriendelijke) accenten : groenonderhoud, land- schapszorg, natuurbeheerswerken, biologische groenten- teelt,...

info : Jean Vrijsen, woordvoerder van
minister Kelchtermans - tel. (02) 553 70 11 e-mail: (persdienst.kelchtermans@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie