Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe bedrijventerreinen in de Kempen (Vlaanderen)

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 8 JUNI 1999

Nieuwe bedrijventerreinen in de Kempen

Er moeten dringend nieuwe bedrijventerreinen worden aan- gelegd in de Kempen. Dat is een van de hoofdklemtonen van het streekcharter voor de Kempen. Dit streekcharter werd op voorstel van Vlaams minister van Economie en KMO Eric VAN ROMPUY door de Vlaamse regering goedgekeurd.

In het arrondissement Turnhout is er dringend behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen. Een wijziging van de gewestplannen is dan ook dringend noodzakelijk. In de regio Herentals-Mol zou er tegen 2007 minimaal 350 en maximaal 400 ha. nieuwe bedrijventerreinen moeten ontwik- keld worden, in de regio Turnhout gaat om minimaal 237 tot maximaal 287 ha. Op de site van het SCK-VITO zou een wetenschapspark moeten ontwikkeld worden. Dit moet uit- groeien tot een "milieutechnologievallei". De technolo- giezone te Geel zou moeten worden uitgebreid. En er is de herbestemming van de Blairon-kazerne te Turnhout. De industriële site van PRB te Balen/Lommel moet gesaneerd worden en omgevormd tot een regionaal bedrijventerrein.

De ondertekenaars van het streekcharter willen ook acties ondernemen om het bedrijfsleven te ondersteunen. Via een betere promotie wil men nieuwe investeringen aantrekken. Er zal ook beter worden ingespeeld op expansieplannen van bestaande bedrijven om hen in de streek te houden. De peterschapsprojecten worden uitgebreid met thematische groepen rond bijvoorbeeld milieu en informatica. Er zal ook worden onderzocht hoe VITO en SCK kunnen bijdragen tot een betere innovatieverspreiding in de regio.

In het streekcharter wordt ook gepleit voor een betere spoorverbinding. Herentals moet daarbij de draaischijf worden van het Kempens spoorverkeer. De verbindingen Turnhout-Antwerpen en Antwerpen-Neerpelt moeten verbeterd worden. Ook de wegeninfrastructuur moet worden verbeterd. Daarbij wordt voornamelijk geijverd voor de opwaardering van een aantal bestaande wegen. Andere punten die in het streekcharter naar voor worden gebracht zijn: de onder- steuning van de sociale economie, de ontwikkeling van het toerisme, uitbreiding van het aantal sociale woningen, de uitbouw van de welzijnssector

info : Walter Aertsens, woordvoerder van minister Van Rompuy - tel. (02) 227 23 11 e-mail: (persdienst.vanrompuy@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie