Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bericht Avro's Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Rotterdam: voetbalrellen

In de uitzending van 27 april zijn video-opnamen getoond van de rellen op zondag 25 april, die uitbarstten rond het landskampioenschapfeest van Feyenoord op de Coolsingel in Rotterdam. Een groep mensen ging zich te buiten aan onaanvaardbare wanordelijkheden. In het centrum werden grote vernielingen aangericht en winkels geplunderd. De schade loopt in de miljoenen guldens. De rellen begonnen rond 20.30 uur en duurden tot middernacht.

Een aantal daders is al aangehouden. De meeste daarvan hebben niets met Feyenoord te maken, ze missen de Feyenoord tatoeage en zijn ook niet uit Rotterdam afkomstig. Het zijn jongeren van 15 tot 30 jaar: met of zonder baan en zelfs scholieren. Ze zijn vooral afkomstig uit Zuid-Holland. In een enkel geval werd er door de relschoppers afspraken met elkaar gemaakt.

De politie is op zoek naar meer relschoppers. Er wordt in de uitzending opnieuw beeldmateriaal getoond van mensen die zich aan openlijke geweldpleging hebben schuldig gemaakt. Ze wierpen stenen, bedreigden de politie of anderen, gooiden winkelruiten kapot of plunderden winkels.

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent (een van) de daders?

- Wie heeft beeldmateriaal van de rellen, dat de politie nog niet heeft gezien?

- Wie heeft algemene informatie over deze rellen? Indien gewenst, kunnen tips anoniem worden doorgegeven.

Reacties
Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond
Tel: 0800 - 61 01

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie