Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda combineert wegaanpassingen met HSL/A16 werkzaamheden

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

GEMEENTE COMBINEERT WEGAANPASSINGEN MET HSL/A16 WERKZAAMHEDEN

De gemeente Breda grijpt de werkzaamheden voor het HSL project aan om gelijktijdig enkele aanpassingen aan de wegenstructuur uit te voeren. Samen met de verlegging van de Ettensebaan moet bijvoorbeeld een nieuwe kruising bij de meubelboulevard worden aangelegd en wordt de geplande busbaan langs de Ettensebaan vrijliggend gemaakt. Door een gelijktijdige uitvoering hoeft de verkeersituatie maar een keer op de schop en kunnen kosten worden bespaard. Het college heeft op 1 juni met deze wegaanpassingen ingestemd.

Begin volgend jaar start men in Breda met de werkzaamheden voor de aanleg van de hoge snelheidslijn en de verlegging en verbreding van de A16. Daarbij wordt ook de inrichting van een aantal gemeentelijke wegen aangepakt en worden gemeentelijke wegen verlegd. In het vorig jaar vastgestelde tracébesluit is vastgelegd dat onder andere de Ettensebaan en de Leursebaan worden verlegd. De projectorganisatie HSL/A16 (RWS) werkt momenteel aan de procedure voor de aanbesteding van deze werken. De gemeente Breda wil in de aanbesteding enkele projecten laten meenemen.

De aanpassingen variëren van klein tot groot. Om de verkeersveiligheid te vergroten krijgt het kruispunt mr. Bierensweg - Spoorstraat vluchtheuvels. Op het IABC-terrein wordt nog een weg aangelegd (westelijke as). Deze krijgt een aanslutiting op de verlegde Leursebaan. Op de toekomstige bedrijvenlocatie Princeville komt een carpoolplaats die wordt aangesloten op de verlengde Ettensebaan. Deze wegaansluiting dient ook als toegang tot de nieuwe bedrijvenlocatie. Er komt ook een fiets- en voetpad van de Liesboslaan naar de carpoolplaats en het bedrijventerrein. De busbaan die langs de Ettensebaan komt te liggen, wordt over een groot deel vrijliggend gemaakt. Over deze busbaan moet over enkele jaren de hoogwaardige openbaar vervoer (HOV)lijn van Oosterhout naar Etten-Leur gaan rijden. Ten westen van de meubelboulevard komt een extra aansluiting op de Ettensebaan. Deze nieuwe aansluiting moet de huidige verkeersdruk op de kruising met de Heilaarstraat verminderen. De nieuwe aansluiting wordt ook de toegang naar het bedrijventerrein Heilaar-Zuid en naar de Fina-benzinepomp, die in de plannen van de gemeente naar dit gebied kan worden verplaatst. De gemeente Breda is nog in gesprek met de projectorganisatie HSL/A16 over het aanleggen van verkeerslichten bij enkele nieuwe kruisingen.

De diverse wegaanpassingen worden de komende vier jaar uitgevoerd. Medio november zijn de aannemers bekend die de werkzaamheden gaan uitvoeren. Op dat moment is een gedetailleerde planning beschikbaar. Betrokken bedrijven en bewoners ontvangen tijdig informatie over de voorgenomen werkzaamheden.

Breda, 8 juni 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie