Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Universiteit Maastricht start aan Henley Royal Regatta

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Maastricht

Persbericht 8 juni 1999

Traditionele Engelse roeiwedstrijden

Universiteit Maastricht start de Henley Royal Regatta

De Universiteit Maastricht (UM) verschijnt eind juni aan de start van de Henley Royal Regatta in Engeland. Vier leden van de Maastrichtse Studenten Roei Vereniging Saurus strijden voor de eerste plaats in de categorie vier zonder stuurman. Het team is afgevaardigd door de Koninklijke Nederlandse Roei Bond (KNRB).

De Henley Royal Regatta is een van de traditionele sportevenementen in Engeland, vergelijkbaar met Wimbledon (tennis) en Ascot (paardenraces). De roeiwedstrijden worden sinds 1839 gehouden op de rivier de Theems, over een afstand van 2000 meter tegen de stroom in. Deelnemende universiteiten en kostscholen komen van over de hele wereld. De Henley Royal Regatta is evenzeer een sport- als sociaal evenement. Het is voor de eerste keer dat een roeiteam van de UM aan de Henley Royal Regatta deelneemt.

Het UM-roeiteam bestaat uit Jan-Paul Menke, 4e jaars student Bedrijfseconomie, Joost van Vliet, 4e jaars student Fiscaal Recht, Robert Matthijsen, 2e jaars student Geneeskunde en Harm Graat, 4e jaars student Geneeskunde. De vier schreven onlangs de Randstad Regatta op hun naam en ze eindigden als tweede bij de Internationale Regatta in Gent.

De Maastrichtse Studenten Roei Vereniging Saurus telt 400 leden, van wie driekwart actieve roeiers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie