Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningse spoorlijnen gegund aan NS Reizigers en VEONN

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 8 juni 1999 Persbericht nr. 135

Groningse spoorlijnen gegund aan combinatie NS Reizigers en VEONN Groep

De provincie Groningen heeft de drie Groningse spoorlijnen gegund aan de combinatie van NS Reizigers BV te Utrecht en VEONN Groep NV te Heerenveen. Deze combinatie zal de spoorlijnen Groningen - Roodeschool, Groningen - Delfzijl en Groningen - Nieuweschans - Leer van 2000 tot 2005 gaan exploiteren. De spoorlijnen zijn gegund aan NS Reizigers en VEONN groep omdat zij economisch de meest voordelige aanbieding hebben gedaan. Dit project is uniek in Nederland, het is namelijk de eerste keer dat regionale spoorlijnen openbaar worden aanbesteed.

De nieuwe vervoerder, die verder zal gaan onder de naam Noordnet, zal met ingang van 28 mei 2000 voor vijf jaar de exploitatie ter hand nemen. Op 16 juni 1999 zullen de contracten tussen de provincie, de Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen en de vervoerder worden ondertekend. De Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen kan voor wat betreft het Duitse gedeelte van de treindienst Groningen - Leer instemmen met de gunning aan genoemde combinatie.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen, tel.: 050 - 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie