Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningen benoemt nieuwe commissie Wessel Gansfort Prijs

Datum nieuwsfeit: 08-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 8 juni 1999 Persbericht nr. 131

GS benoemt nieuwe commissie voor de Wessel Gansfort Prijs

Vandaag heeft het college van GS een commissie benoemd, die het college zal adviseren over het toekennen van de Wessel Gansfort Prijs 1999.
De Wessel Gansfort Prijs zal voor de 6e maal worden uitgereikt. Deze culturele prijs van de provincie Groningen bestaat uit een geldbedrag van ƒ 10.000,- en een wisselplastiek van Cees Sillen. De commissie bestaat uit:

* Evert de Jager, winnaar Wessel Gansfort Prijs 1997, directeur NNT, Velp;

* Diederik van der Meide, organisator culturele evenementen, Groningen;

* Roland Kieft, dirigent JeugdOrkest Nederland, presentator klassiek jongerenprogramma op radio 4, Amsterdam.

In 1989 is de Wessel Gansfort Prijs, genoemd naar de Groningse humanist Wessel Gansfort, ingesteld. Dit is een culturele onderscheiding van de Provincie Groningen die tweejaarlijks wordt toegekend aan een persoon of instelling die op een bijzondere wijze een impuls heeft gegeven aan het culturele leven in de provincie Groningen.
Op basis van het advies van de commissie bepaalt het college van GS aan wie de prijs wordt toegekend. Rond het najaar zal de prijswinnaar bekend worden gemaakt.Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de afd. Bestuurscontacten van de provincie Groningen, Agnes Delstra tel: 050-3164324

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie