Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Defensie: Actualisering deelname Kosovo-operaties

Datum nieuwsfeit: 09-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF: Actualisering deelname Kosovo-operaties

DV/PB54/99 Den Haag, 9 juni 1999

Koninklijke Luchtmacht:
De twintig F-16's van de Koninklijke Luchtmacht op de Italiaanse vliegbasis Amendola hebben dinsdag in totaal acht missies uitgevoerd. Het ging daarbij om vier luchtverdedigingsmissies en vier aanvalsvluchten. Deze waren gericht tegen een militaire installatie in Kosovo. De luchtmacht heeft voor 'Allied Force' inmiddels met haar F-16's 1.258 missies uitgevoerd.

Inzet overige toestellen - Op dinsdag werd vanaf de vliegbasis Eindhoven één operationele vlucht uitgevoerd met een KDC-10 tanker. Het totale aantal uitgevoerde tankopdrachten komt daarmee op 127. Het totale aantal vluchten met C-130 Hercules en Fokker 60 transportvliegtuigen - uitgevoerd ter ondersteuning van Nederlandse militairen in Italië en Albanië of voor het overbrengen van hulpgoederen naar Albanië - bleef staan op 90.

Het helikopterdetachement van de luchtmacht in Albanië, afkomstig van het 298-Squadron van de vliegbasis Soesterberg, heeft dinsdag twee vluchten uitgevoerd. In totaal heeft het Nederlandse Chinook-detachement in Albanië inmiddels 296 vluchten uitgevoerd.

Koninklijke Landmacht:
Macedonië - Geen bijzonderheden.
Albanië - De transportcompagnie van de Koninklijke Landmacht voert nog steeds vrijwel dagelijks hulptransporten uit. Tot vandaag heeft de eenheid 5897 vluchtelingen en 2003 ton hulpgoederen vervoerd.

Koninklijke Marine:
Vandaag is de 'Mine Countermeasure Force North' (MCMFORNORTH) in de Adriatische zee begonnen met het opsporen en vernietigen van de door NAVO-gevechtstoestellen afgeworpen bommen en raketten. MCMFORNORTH bestaat uit zes mijnenjagers en -vegers uit Nederland, Noorwegen, Denemarken, België, Duitsland en Groot-Brittannië. De Nederlandse Hr.Ms. Urk, een mijnenjager van de Alkmaar-klasse met 45 bemanningsleden, maakt sinds eind maart deel uit van dit verband. De groep schepen staat onder leiding van de Nederlandse kapitein-luitenant-ter-zee J.D.R. Kleywegt.

Koninklijke Marechaussee:

- Geen bijzonderheden.

09 jun 99 14:26

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie