Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deltaplein in badplaats Kijkduin vernieuwd

Datum nieuwsfeit: 09-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

8 juni 1999

Tweede fase herinrichting afgerond

Deltaplein in badplaats Kijkduin vernieuwd

Wethouder Bas Verkerk opent woensdag 9 juni officieel het vernieuwde Deltaplein in de badplaats Kijkduin. Hiermee is de tweede fase van de herinrichting van de badplaats afgerond. Het vernieuwde plein ligt tussen het winkelcentrum en het Atlantic Hotel. Met de herinrichting van dit deel van het Deltaplein is een bedrag van f. 1,6 miljoen gemoeid. Het ministerie van Economische Zaken en de Provincie Zuid Holland hebben subsidie voor de herinrichting verstrekt; ook het bedrijfslevenen zijnde de MAB en Metterwoon hebben een deel van de kosten voor hun rekening genomen. De ondernemersvereniging Kijkduin heeft verheugd gereageerd op het uiteindelijke resultaat.

Sinds december 1997 is aan de vernieuwing van het plein gewerkt; er is nieuwe bestrating aangelegd, nieuw straatmeubilair geplaatst en er zijn drie nieuwe kiosken gebouwd. Deze kiosken liggen aan een ovaal kunstduin; ze vervangen de oude verkooppunten aan de afgangen naar het strand. De kiosken zijn ontworpen door architectenbureau Jan Brouwer Associates. De werkzaamheden waren nodig om de badplaats aantrekkelijk te houden voor de drie miljoen bezoekers die jaarlijks naar Kijkduin komen. De verwachting is dat dit aantal stijgt, nu de Lozerlaan is aangesloten op het rijkswegennet.

Plannen voor derde fase In goed overleg met direct betrokkenen zoals ondernemers en bewoners ontwikkelt de gemeente nu plannen voor de derde fase van de herinrichting van Kijkduin. Het gaat om het deel van het Deltaplein tussen Kijkduinsestraat, winkelcentrum en de appartementen aan het Deltaplein. De derde fase is bedoeld om de verkeers- afwikkeling rondom het Deltaplein te verbeteren en om de entree van de badplaats aantrekkelijker te maken. De gemeente hoopt in het najaar 2000 met de uitvoering te kunnen beginnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie