Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling: 's-Hertogenbosch Binenskamers

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Datum: 22-4-1999

Bron: Noordbrabants Mueseum, 's-Hertogenbosch
Onderwerp: 's-Hertogenbosch Binenskamers, 10 juni t/m 3 oktober

S-HERTOGENBOSCH BINNENSKAMERS

Van 10 juni tot en met 3 oktober 1999 vindt in het Noordbrabants Museum de tentoonstelling ' 's-Hertogenbosch binnenskamers plaats'.

Tot op heden weten we nog betrekkelijk weinig over het allerdaagse leven van gewone burgers in he verleden. Hoe waren bijvoorbeeld hun woningen ingericht, hoe gingen ze gekleed en waaruit beston hun dagelijkse maaltijd?
Een deel van de vragen wordt beantwoord op de tentoonstelling ' 's-Hertogenbosch Binnenskamers' die in de zomermaanden en in het najaar te zien in het Noordbrabants Museum. Deze expositie is gebaseerd op informatie uit inboedelbeschrijvingen: lijsten waarop de inboedel van een huishouden werd genoteerd, heel gedetailleerd en vaak kamer voor kamer.

De bezoekers van de tentoonstelling kunnen een blik werpen in de historische bedsteden, keukens, woonkamers en salons van stadsbewoners van verschillende rang en stand, ingericht met in totaal zeshonderd objecten, afkomstig van musea en particulieren uit binnen-en buitenland

Voor meer informatie: 073 - 687 78 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie