Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie Tilburg stemmen voor mensen met handicap

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

21-5-99

Actie TOG en gemeente om stemmen voor mensen met handicap te vergemakkelijken

Donderdag 10 juni Europese verkiezingen

Op 10 juni vinden de verkiezingen voor het Europees parlement plaats. Bij de gemeente is men al druk bezig om ervoor te zorgen dat die verkiezingen weer goed kunnen verlopen. De gemeente streeft er naar dat ieder stembureau goed bereikbaar en toegankelijk is. Wat dat laatste betreft zijn in overleg met het TOG (Tilburgs Overleg Gehandicaptenorganisaties) speciaal stembureaus aangewezen die voor mensen met een handicap makkelijk toegankelijk zijn. Wanneer zij op een van die bureaus willen gaan stemmen en het is niet het bureau dat op de oproepingskaart staat, wordt geadviseerd zo spoedig mogelijk een kiezerspas aan te vragen.

STEMtaxi
Daarnaast zullen er door de gemeente weer afspraken worden gemaakt met de Deeltaxi dat alle mensen met een handicap, dus niet alleen de WVG-ers, op 10 juni gratis gebruik kunnen maken van de STEMtaxi die hen van huis naar stembureau brengt en terug. De STEMtaxi blijft dus tijdens het stemmen wachten.

Stembureaus
De door het TOG en de gemeente aangewezen stembureaus zijn: Verzorgingstehuis St. Jozef, Kruisvaardersstraat 40; Basisschool Zuiderlicht, (ingang) Heikestraat 52; De Garsthof (kleine zaal), Columbusplein 15; Verzorgingstehuis Koningsvoorde, Generaal Smutslaan 224; Buurtcentrum Nieuwe Stede, Capucijnenstraat 156; Zorgcentrum Zonnehof, Prof. Gimbrèrelaan 30; Verzorgingscentrum De Bijsterstede, Herbothstraat 2; Tilburgs Overleg Gehandicaptenorganisaties, Dragonstraat 11; Zorgcentrum Torentjeshoef, Oranjesingel 33 (Berkel-Enschot); Sociaal Cultureel Centrum De Schalm, Eikenbosch 1 (Berkel-Enschot) en Zorgcentrum Eikelaar, Slimstraat 40 (Udenhout).

Kiezerspas
Een kiezerspas kan tot 27 mei schriftelijk worden aangevraagd bij: Gemeente Tilburg Burgerzaken, Stadhuisplein 130, 5038 TC Tilburg. Als men reeds een oproepingskaart heeft ontvangen moet men die meezenden. Persoonlijk kan men voor een kiezerspas tot en met 4 juni aan de balie terecht in de stadswinkels Tilburg-Centrum, Reeshof, Berkel-Enschot en Udenhout. Men moet dan wel de oproepingskaart meebrengen. Even vooraf bellen kan geen kwaad: 013 - 542 9050.

Contactpersoon:
Ron de Rooij, Publiekszaken, telefoon 013 - 542 9725 Theo Peters, TOG, telefoon 013 - 533 2489reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie