Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Universitair Watersport Complex Twente

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente

PB 99/57 9 juni 1999

Opening Universitair Watersport Complex

Donderdag 10 juni 1999 wordt het Universitair Watersport Complex, dat gelegen is aan het Twente-kanaal, officieel geopend. Dit is het nieuwe onderkomen van de drie watersportverenigingen van de Universiteit Twente, te weten: de Drienerlose Kano Vereniging Euros, de Drienerlose Roei-Vereniging Euros en de Drienerlose Zeilvereniging Euros, samen genaamd Euros. Het geheel nieuwe complex omvat onder meer een roei-ergometerruimte, een dakterras, een zeilmakerij en uitgebreide werkplaatsen voor de bootsman. Euros krijgt dit nieuwe Student Union-gebouw volledig in eigen beheer. Door de inbreng van de studenten, vanaf het allereerste begin, is het gebouw geheel naar wens en uiterst functioneel geworden.

De studenten van Euros zijn niet alleen actief met het beheren van hun gebouw. Het Twente Kanaal, het sportcentrum op de universiteit, de botenvloot en de nieuwe accommodatie maken dat Euros de beste faciliteiten van Nederland heeft. Dit komt de eerste doelstelling van Euros, het bevorderen van sport, bijzonder ten goede. Dat Euros sport hoog in het vaandel heeft staan, blijkt bijvoorbeeld uit het volgende:

De kanovereniging is in haar bestaan al bijzonder, want er zijn maar twee kanoverenigingen in Nederland die gebonden zijn aan een universiteit.

De wedstrijdploegen van de roeivereniging presteren allemaal op nationaal niveau. Op het Wereldkampioenschap van 1998 in Keulen kwamen maar liefst vier Euros-roeiers uit. Door het NOC*NSF is aan de zogenaamde Twente Vier een A-status voor de Olympische Spelen in Sydney toegekend.

De zeilvereniging organiseert jaarlijks de café-race waaraan zo'n driehonderd studenten meedoen. De zeilvereniging ontwerpt, bouwt en onderhoudt al 35 jaar lang haar eigen boten, wat uniek is in Nederland. Ook heeft ze de grootste vloot van alle studenten-zeilverenigingen.

De opening zal worden verricht door de Rector Magnificus van de Universiteit Twente, prof. dr. F.A. van Vught. De officiële opening is alleen bedoeld voor genodigden. Het open feest na afloop, voor alle studenten uit Enschede, zal tot in de kleine uurtjes doorgaan.

Contactpersoon: Berend Meijering, Dienst Voorlichting en Externe Betrekkingen, tel. (053) 489 4385, e-mail: (b.meijering@veb.utwente.nl).

Voor meer informatie: Peter van Rheenen, Nieuwbouwcommissaris van het Centraal Beheer Euros, tel. (053) 4341136 (Euros), e-mail: (p.vanrheenen@student.utwente.nl)

© Universiteit Twente 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie