Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voor f 70.000,- aan kansen voor Friese koeien

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Voor f 70.000,- aan kansen voor koeien

Gedeputeerde Staten kennen aan het project "Koeien en Kansen: pioniers duurzame melkveehouderij" een subsidie toe van 70.000,-. Het verzoek om een bijdrage is ingediend door het Praktijkonderzoek Rundveehouderij.

Koeien en kansen
Het Praktijkonderzoek Rundveehouderij gaat als onderdeel van een landelijk project een voorbeeldbedrijf voor duurzame melkveehouderij opzetten. Dit bedrijf zal al in 2002 moeten voldoen aan de milieudoelstellingen voor 2008-2010. Hoe dat kan, wordt in het voorbeeldbedrijf onderzocht en ontwikkeld. De opgedane kennis en ervaringen kunnen vervolgens door Nederlandse/Friese melkveehouders gebruikt worden om aan de toekomstige eisen te voldoen.

Duurzame melkveehouderij
Bij de milieudoelstellingen waaraan voldaan moet worden, moet allereerst worden gedacht aan de Minas-normen (MINeralen Aangifte Systeem: o.a. fosfaten en nitraten), maar ook aan de milieuregels en de normen voor bijvoorbeeld de ammoniak-uitstoot. Bij het voldoen aan de doelstellingen wordt ook gekeken naar de invloed op het bedrijfsrendement, bodemvruchtbaarheid, de diergezondheid en de werkomstandigheden.

Op 23 juni wordt het voorstel in de Statencommissie Algemene & Economische Zaken besproken, 12 juli in de Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer.
De bijdrage van de Provincie is opgebouwd uit bijdragen uit het budget voor Milieuvoorlichting ( 15.000,-), het fonds voor Sociaal Economisch Beleid (landbouw, 19.000,-) en het EMT-fonds (Economie Milieu en Technologie, 36.000,-).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie