Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 10-06-99

Persberichetn satd Groningen/
Donderdag 10 juni 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Weer inbraak in duiksportwinkel
In de nacht van dinsdag op woensdag is voor de tweede keer binnen tien dagen ingebroken in een winkel in duiksportartikelen aan de A-weg in Groningen. De daders kwamen binnen door een ruit te vernielen. Uit de zaak werd een klein bedrag aan kleingeld weggenomen en een nog onbekend aantal duikersmessen en duiklampen. De politie onderzoekt de inbraak.

Man aangehouden met drugs
De politie heeft gistermiddag in de Asingastraat in Groningen een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man, een bekende van de politie, reed op de fiets en werd aangesproken door een politieman die hem wilde spreken in verband met een eerder contact tussen beiden. Toen de man de politieagent herkende ging hij er op de fiets vandoor en gooide iets weg. Hij kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Na de aanhouding bleek dat de verdachte vier gebruikershoeveelheden cocaïne had weggegooid. Hij is na verhoor op het politiebureau heengezonden. De drugs zijn in beslag genomen.

Fietser slaat fietser
Een 38-jarige man uit Groningen is gistermorgen door de politie aangehouden in de Nieuwe Boteringestraat in Groningen. De man reed op zijn fiets vanaf de Boteringebrug de Nieuwe Boteringestraat in. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een andere fietser die voor hem van rechts kwam. Een aanrijding kon nog net worden voorkomen. De man die vanaf de Boteringebrug was gekomen werd zo boos over het voorval dat hij de andere man met zijn vuisten en een paraplu te lijf ging. Een voorbijganger kwam tussen beide en wist erger te voorkomen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling. Na verhoor op het politiebureau is de verdachte heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in kerk
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een kerk aan de Haydnlaan ingebroken. Door een nooddeur te forceren wisten de daders in een jeugdhonk in een kelder van het gebouw te komen. Daar vernielden zij een kassa en een aantal kasten. Ook werden een rolluik en een deur vernield. In de kerkzaal werd geld gestolen uit een collectebus. Hoeveel is niet bekend. De schade is door de inbraak is groot.

Bakkerij beroofd
Een bakkerij aan de Floresstraat in Groningen is gistermiddag beroofd. Rond 13.00 uur kwam een man de zaak binnen die aan de aanwezige bakker en een klant een cassetterecorder te koop aanbood. Toen beiden hier niet op in gingen boog de man zich over de toonbank en deed een greep in de kassa. Die viel op de grond en werd daardoor vernield. Met een bedrag van ruim honderd gulden maakt hij zich vervolgens uit de voeten. De politie onderzoekt de beroving.

Man aangehouden
De politie heeft gistermiddag een 30-jarige man uit Leiden aangehouden. De man had onenigheid gekregen over de toewijzing van een woning en een uitkering bij een hulpverleningsinstelling aan de Hoendiepskade. Hij weigerde het pand te verlaten en is door de politie aangehouden wegens huisvredebreuk. Op het politiebureau bleek dat de verdachte nog 30 dagen gevangenisstraf had open staan. Hij is na verhoor overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Weggelopen gevangene meldt zich
Vannacht meldde een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zich bij de receptie van het politiebureau aan de Rademarkt met de mededeling dat hij werd gezocht. Bij navraag bleek dit te kloppen. De man was niet teruggekeerd van verlof in de gevangenis (welke is niet bekend) waar hij was gedetineerd. Ook had de man nog een aantal geldboetes open staan. Hij is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Mannen dreigen met messen
Wegens bedreiging heeft de politie vannacht op de Grote Markt twee mannen van 33 en 22 jaar uit Zwolle aangehouden. De mannen waren uit een café gezet omdat ze ander bezoekers lastig vielen. Ze kregen het aan de stok met de portier van het café. Daarbij dreigden beiden met een mes. De 22-jarige verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Na een korte vechtpartij met de politie is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Beide verdachten zijn ingesloten.

Bestuurder onder invloed
In de Pelsterstraat heeft de politie vannacht een 32-jarige man uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in een auto en bleek bij controle door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd een promillage van 1.4 vastgesteld. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Man beledigt agenten
Een 32-jarige man uit Groningen is vannacht door de politie aangehouden. De man kwam uit een café en begon zonder aanleiding twee politiemensen die juist passeerden uit te schelden en naar hen te spugen. Wegens belediging is de man aangehouden en overgebracht naar het politie bureau. Hij is na verhoor weer vrij gelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw met drugs aangehouden
Op de Bornholmstraat heeft de politie gisteravond een 45-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw, die bij de politie bekend is als drugsgebruikster, reed in een auto. Bij controle door de politie bleek de vrouw in het bezit te zijn van een aantal gebruikershoeveelheden harddrugs. Ook in de woning van de vrouw werd een hoeveelheid heroïne aangetroffen. De vrouw is ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Prostituee aangehouden
In de Nieuwstad heeft de politie gisteravond een 27-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw die de Bulgaarse nationaliteit heeft, werkte als prostituee. Zij bleek bij controle door de vreemdelingendienst niet in het bezit te zijn van geldige verblijfsdocumenten. De vrouw is ingesloten.

Dealer slikt dope in
Een 20-jarige en een 26-jarige man uit Groningen zijn gisteravond door de politie aangehouden in de Nieuwe Kijk in ?t Jatstraat. De mannen trachtten harddrugs te verkopen aan druggebruikers. De politie werd hierover getipt door voorbijgangers. Toen de politie beide mannen aansprak slikte de 20-jarige man een hoeveelheid harddrugs in. Beiden mannen werden overgebracht naar het politiebureau. Bij hen werden geen drugs meer aangetroffen. Na verhoor zijn ze vrij gelaten.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie