Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Defensie: Actualisering Nederlandse deelname Kosovo

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Persbericht

Actualisering informatie Nederlandse deelname Kosovo-operaties

DV/PB56/99

Den Haag, 10 juni 1999

Koninklijke Luchtmacht:
Van de acht aan het Nederlandse F-16 detachement in Amendola opgedragen missies is er gisteren in opdracht van het NAVO commandocentrum slechts één uitgevoerd. Alle overige vluchten werden met het oog op de nieuwe situatie afgelast. De uitgevoerde missie betrof een zogeheten "Combat Air Patrol2, een
luchtverdedigingspatrouille. De Koninklijke Luchtmacht heeft inmiddels 1.259 missies uitgevoerd.

Inzet overige toestellen - Op woensdag werd vanaf de vliegbasis Eindhoven één operationele vlucht uitgevoerd met een KDC-10 tanker. Het totale aantal uitgevoerde tankopdrachten komt daarmee op 128. Een C-130 Hercules transportvliegtuig werd ingezet ter ondersteuning van NAVO operatie "Allied Force". Verder werd op verzoek van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking per Hercules transportvliegtuig een röntgenapparaat overgebracht van Nederland naar Macedonië. Het totale aantal vluchten met C-130 Hercules en Fokker 60 transportvliegtuigen - uitgevoerd ter ondersteuning van Nederlandse militairen in Italië en Albanië of voor het overbrengen van hulpgoederen naar Albanië - bleef staan op 92.

Het helikopterdetachement van de luchtmacht in Albanië heeft woensdag twee vluchten uitgevoerd ter ondersteuning van "Task Force Romeo". In totaal heeft het Nederlandse Chinook-detachement in Albanië inmiddels 298 vluchten uitgevoerd, terwijl het detachement - afkomstig van het 298-Squadron van de vliegbasis Soesterberg - eerder al 151 missies uitvoerde in Macedonië.

Koninklijke Landmacht:
Macedonië - Het Vuurmondpeloton van de Gele Rijders (11 Afdeling Rijdende Artillerie) is gelegerd in Tetevo waar het met haar vijf M-109 155mm Houwitsers en ondersteunend materieel onder bevel staat van de Duitse brigade. Op dit moment treft het Vuurmondpeloton voorbereidingen om zich in het kader van zogenoemde "prepositionering" ten behoeve van K-FOR met de Duitse brigade te verplaatsen richting Kosovo.

Albanië - De transportcompagnie van de Koninklijke Landmacht heeft tot vandaag 5897 vluchtelingen en 2063 ton hulpgoederen vervoerd.

Koninklijke Marine:
De deelnemende eenheden aan Allied Harbour zijn in afwachting van de ontwikkelingen in Albanië na het sluiten van het voorlopig akkoord.

Koninklijke Marechaussee:

- Geen bijzonderheden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie