Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht De Leijgraaf

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Donderdag 10 Juni

VERKEERSCONTROLE

Op de Peelweg in Zeeland heeft de politie woensdag tussen 10.00 en 14.45 uur een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle werden driehonderd auto's gecontroleerd en vijftig blaasproeven afgelegd. De politie deelde zestien bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de gordel, foute kentekenplaten, defecte verlichting en een verlopen rijbewijs. Daarnaast reden er 210 bestuurders te hard. De snelste reed 149 km. per uur.

INBRAAK IN SPORTKANTINE

Woensdagavond is ingebroken in een sportkantine aan de Artillerieweg in Uden. De daders braken het rolluik open en namen uit de koelkast frisdrank weg. Ook verdween een hoeveelheid snoepgoed.

ONDER INVLOED

Op de Burenstraat in Uden heeft de politie afgelopen nacht een 30-jarige Udenaar aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. Na een blaastest kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AUTO-INBRAAK

In de nacht van woensdag op donderdag is op de Morel in Uden een auto opengebroken. De eigenaar mist een complete stereo-installatie ter waarde van ongeveer f.7.000,--.

POLITIEWIJZER IS UIT

De afgelopen weken is in district de Leijgraaf de Politiewijzer uitgedeeld. Het boekje, dat ieder jaar in een nieuwe versie verschijnt, is huis-aan-huis verspreid. De Politiewijzer is verschenen in drie edities Uden, Veghel/Boekel en Landerd. Inwoners van de Leijgraaf die op de brievenbus een sticker hebben geplakt "geen ongewenst drukwerk", hebben geen Politiewijzer gekregen. Zij kunnen een exemplaar krijgen aan de balie van de bureaus Uden en Veghel.

HOGEDRUKREINIGER WEG

Tussen dinsdagmorgen en woensdagmiddag is uit een stal op de Veluwe in Erp een hogedrukreiniger gestolen. Het betrof een blauwe reiniger van het merk KEW. Het apparaat is ruim f.2.500,-- waard.

BESTELBUS WEG

Op de Rembrandtlaan in Veghel is afgelopen nacht een bestelbus gestolen. Het betrof een witte Mercedes Benz, kenteken VB-71-PJ. In de bus lagen twee nieuwe matrassen, twee bedden en vijftien afdekdekens, een gezamenlijke waarde van f.6.000,--. De waarde van de bus is niet bekend.

DIEFSTAL UIT SCHUUR

Een fiets en twee schuurmachines was de buit bij een inbraak woensdagavond in een schuur aan de Boskriek in Uden. De fiets met fietscomputer was ruim f.1.000,-- waard.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie