Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer mogelijkheden voor ambtelijke organisatie Hilversum

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Handen en voeten; de ambtelijke organisatie

De ambities die het college in de voorjaarsnota presenteert vergen een forse krachtsinpanning van de ambtelijke organisatie. Daarom is in de voorjaarsnota rekening gehouden met maatregelen die het de organisatie beter mogelijk maken om de ambities te realiseren. Er is ƒ 100.000,- toegevoegd aan het budget voor training en opleiding. In financiële zin kunnen enkele acute problemen bij de dienst Stadsontwikkeling worden opgelost.

Het besturen van een gemeente is een dynamische aangelegenheid. Er is een constante wisselwerking tussen degenen die bestuurd worden, de bestuurders en de ambtelijke organisatie. De burgers vragen diensten en beleid van het bestuur, dat weer door die burgers is gekozen. In dit dynamische veld geven de ambtenaren handen en voeten aan de wensen van bestuur en burgers. De ambtelijke organisatie is steeds meer extern gericht, dus reagerend en anticiperend op vragen van klanten.

Kwaliteit

Aan ambtenaren worden andere eisen gesteld dan voorheen. Van leidinggevenden wordt daarom een andere managementstijl verwacht. Een leidinggevende vertelt niet meer hóe het moet, maar spreekt met de medewerker af welke prestatie moet worden geleverd en coacht de medewerker bij de uitvoering van zijn/haar werk. Een trainingsprogramma is erop gericht deze vaardigheden verder te ontwikkelen.

Enkele afdelingen worden onderzocht op doelmatigheid. Dit gebeurt door processen en resultaten af te zetten tegen die van vergelijkbare organisaties, het zogenaamde benchmarken.
In de komende periode wordt gewerkt aan versterking van de beleidsontwikkeling. Naar verwachting zal de toekomstvisie op Hilversum 2015 een bindend effect hebben. Resultaatgericht werken biedt medewerkers betrokkenheid en motivatie.

Investeren

In het verleden is er relatief weinig in de organisatie geïnvesteerd. Dit moet nu wel gebeuren om er voor te zorgen dat de ambtenaren de ambities van het college kunnen uitvoeren. Daarom zal er onder meer ƒ 100.000,- extra beschikbaar komen voor training en opleiding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie