Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hermans pleit voor het zichtbaar maken van kennis

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 10-06-1999

Persbericht
Nummer: 73

Hermans pleit voor het zichtbaar maken van kennis

Het intellectueel kapitaal van mensen en bedrijven moet beter zichtbaar worden. Investeringen in kennis zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van economie en samenleving. Echter zolang er te weinig zicht op waarde en opbrengst van kennis is, wordt die ontwikkeling geremd. Dit stelt minister Hermans van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen tijdens het internationale symposium over “Intellectual Capital” in Amsterdam, georganiseerd door de Organisatie van Economische en Sociale Ontwikkeling (OESO) in samenwerking met de ministeries van Economische Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

In de huidige economie en samenleving zijn investeringen in kennis van steeds groter belang. Er bestaat echter te weinig inzicht in de waarde en de opbrengsten van deze investeringen. Dat blijkt uit het feit dat bedrijven bijvoorbeeld wel hun machines en niet hun menselijk kapitaal op de balans kunnen zetten. Hermans noemt in zijn speech ook het feit dat overheidsuitgaven voor onderwijs en onderzoek te boek staan als consumptie en niet als investering die zichzelf terugbetaalt.

Om financieel-technische redenen zal er altijd wel een verschil bestaan tussen materiële en immateriële zaken. Maar tijdens het symposium Measuring and reporting intellectual capital worden de initiatieven bestudeerd die het intellectueel kapitaal van mensen en bedrijven beter zichtbaar moeten maken. Wereldwijd proberen bedrijven hun kennis vast te leggen om zodoende hun winstpotentieel aan te tonen en extra geld aan te trekken voor kennisintensivering.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie