Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uvi's kiezen verschillende strategieën voor privatisering

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CTSV

Persbericht

datum: 10 juni 1999

nummer: 99/03

Uvi’s kiezen verschillende strategieën voor privatisering

De instellingen die de sociale verzekeringswetten uitvoeren (uvi’s) bereiden zich verschillend voor op marktwerking. Dit blijkt uit een onderzoek van het College van toezicht sociale verzekeringen (Ctsv) naar de introductie van marktwerking in de sociale zekerheid.

De uvi’s die uitkeringen in het kader van de WW en de WAO verstrekken, moeten in de toekomst met elkaar en eventuele nieuwe partijen concurreren. De verwachting is dat uvi’s door concurrentie worden gestimuleerd tot een goedkopere uitvoering van wetten en een actievere reïntegratie.

Uit het onderzoek blijkt dat de holdings, waarvan de uvi’s deel uitmaken, op twee van elkaar verschillende manieren trachten hun marktaandeel te consolideren of uit te breiden:

* Door het aanbieden van totaalpakketten en het leveren van maatwerk. Het totaalpakket heeft betrekking op een veelheid aan financiële diensten die worden uitgevoerd door een conglomeraat aan bedrijfsonderdelen die in holdingverband samenwerken.

* Door klanten financieel (bijvoorbeeld via het verlenen van kortingen) en administratief aan zich te binden. Ook pogen zij hun klanten, vooral de sociale partners, mede-eigenaar van de uvi te maken, zodra dit wettelijk mogelijk wordt.

Het Ctsv heeft vastgesteld dat de voorbereiding op marktwerking plaatsvindt binnen de ruimte die de uvi’s daarvoor hebben. Het Ctsv zal er in zijn toezicht op letten of de doelen die het kabinet met marktwerking voor ogen heeft ook daadwerkelijk worden bereikt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van het Ctsv, mw. B. Binkhuijsen, tel. (079) 329 17 63.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie