Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft Office 2000, nieuwe bureautica-suite voor PC

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft Benelux

Microsoft Office 2000, Nieuwe bureautica-suite voor PC

Brussel, 10 juni 1999 - Microsoft lanceert vandaag een nieuwe suite bureauticatoepassingen voor PC: Microsoft Office 2000. Deze nieuwe bureautica-suite is volledig afgestemd op gebruik van het web en vergemakkelijkt aanzienlijk groepswerk, communicatie binnen groepen en analyse van gegevens. Microsoft Office 2000 verhoogt niet alleen het gebruiksgemak, maar vermindert tegelijkertijd ook de gebruikskosten.

De nieuwe Microsoft Office 2000 suite omvat alle ondertussen internationaal bekende bureautica-software van Microsoft. Meer bepaald het tekstverwerkingspakket Word 2000, het rekenblad Excel 2000, de presentatiesoftware PowerPoint 2000, de relationele database Access 2000 en uiteraard ook Outlook 2000 voor het beheer van elektronische post en informatie. Bovendien is de Microsoft Office 2000 familie aangevuld met drie nieuwe leden: PhotoDraw 2000 voor de verwerking van beelden en grafische informatie, Publisher 2000 voor paginaopmaak en FrontPage 2000 voor het ontwerpen en beheren van Internet-pagina's.

Voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO's) heeft Microsoft de Small Business Customer Manager aan Microsoft Office 2000 toegevoegd. Met deze tool kunnen KMO's perfect hun klantenopvolging verzorgen en analyses uitvoeren op basis van verschillende soorten gegevens waarover ze beschikken. Deze gegevens kunnen onder meer afkomstig zijn uit hun boekhoudsysteem of uit het dossier "contacten" in Outlook.

Small Business Customer Manager ondersteunt reeds een aantal oplossingen voor bedrijfsboekhouding. Erik van Esch, Product Manager Business Software van Davilex, omschrijft Small Business Customer Manager als: "... een gecentraliseerde database waarin financieel-administratieve informatie en klanten vanuit de Business Software van Davilex kunnen worden gecombineerd met Microsoft Outlook 2000, Word, Excel en Publisher 2000. Op die manier kan een onderneming deze belangrijke informatie beter gebruiken en analyseren met behulp van Microsoft Office 2000."

Microsoft Office 2000 maakt ook gebruik van de spraaktechnologie van Lernout & Hauspie. Peter Huysmans, Senior Product Manager Vertical Market Applications Europe Lernout & Hauspie Speech Products: "Microsoft en Lernout & Hauspie werken reeds meerdere jaren samen aan de definitie van de SAPI (Speech Application Programming Interface). Daardoor is de spraaktechnologie van L&H perfect aangepast aan de jongste telg van de Microsoft-familie, Microsoft Office 2000, wat de bediening van het Microsoft Windows-platform via spraak sneller, makkelijker en efficiënter maakt."

Een naadloos geheel van gebruiksvriendelijke software

De nieuwe bureautica-suite Microsoft Office 2000 is een naadloos geheel van gebruiksvriendelijke software, die exact zo reageert als de gebruikers verwachten. Alle gebruikers en ondernemingen kunnen bijgevolg snel en probleemloos aan de slag met Microsoft Office 2000, ook voor netwerktoepassingen. Van bij de eerste gebruikssessie mag men rekenen op verrassende resultaten die de productiviteit verbeteren.

"De groep Moorkens in Kontich (Mitsubishi, Hyundai, Suzuki, ACC, Abelim, Vanderhulst en ACH) heeft Microsoft Office 2000 en Microsoft Exchange op zeer korte tijd geïnstalleerd op bijna 500 PC's," aldus Jan Dockx, Assistant Administration Manager bij Moorkens Car Division. "Wij hebben Microsoft Office 2000 boven Office 97 gekozen, omdat de installatiemogelijkheden en hulpmiddelen aanzienlijk verbeterd zijn. Hierdoor hebben we de roll-out op kortere tijd kunnen uitvoeren en hadden we meer controle over wat er geïnstalleerd werd. We hebben voor sommige werknemers geopteerd voor Microsoft Office 2000 Premium, waarvan onder andere FrontPage 2000 deel uitmaakt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een goede investering zal zijn als we binnenkort ons intranet uitbouwen."

Groepswerk en delen van gegevens via het web

Met Microsoft Office 2000 ontstaat een nieuwe werkstijl gebaseerd op een geïntegreerd gebruik van productiviteitsverhogende web tools, zodat het delen van gegevens en de samenwerking vlotter dan ooit verlopen. Microsoft Office 2000 Premium, de meest volledige versie van Microsoft Office 2000, omvat daarom FrontPage 2000, waarmee ondernemingen op een uiterst eenvoudige manier hun eigen internet site kunnen opzetten en onderhouden.

"Website Hosting op NT is voor EUnet heel sterk gegroeid. De laatste maanden alleen al zijn er honderden nieuwe KMO's die besloten hun eigen website bij ons te hosten. Updating van hun website gebeurt voor deze klanten bijna uitsluitend via Frontpage. Om hen ten volle te laten genieten van alle mogelijkheden ondersteunen wij op onze NT webservers natuurlijk alle FP Server Extensions. We waren de eerste Belgische provider die dit initiatief nam. Bij de komst van dit product realiseerden wij ons onmiddellijk het groeipotentieel aan kleine websites. Met Frontpage 2000 verwacht EUnet een nog steilere groei in de hosting business, aangezien het een nog beter geïntegreerd lid van de Microsoft Office familie is geworden," aldus Carl Alloin, sales en marketing manager bij EUnet.

Ondersteuning van partners

Talrijke partners van Microsoft, constructeurs van PC's en dienstverlenende ondernemingen hebben verklaard de nieuwe Microsoft Office 2000 suite te zullen ondersteunen.

"Met de lancering van Microsoft Office 2000 krijgt de bedrijfswereld een sterk instrument in handen om de productiviteit te verbeteren. Microsoft Office 2000 is een gebruiksvriendelijke suite waarmee bedrijven de TCO kunnen reduceren en de web-integratie verbeteren," aldus Philippe Labio, Marketing Manager Unisys Belgium. "Unisys Belgium staat klaar met een volledig uitgewerkte oplossing voor een snelle implementatie en succesvolle integratie van Microsoft Office 2000. Unisys heeft een enorme ervaring opgebouwd niet alleen in het ontwerp en de implementatie van gedistribueerde infrastructuren, maar ook voor operationele ondersteuning. De nieuwe Unisys Office 2000 Solution omvat alle middelen en diensten die nodig zijn voor een probleemloze, snelle ontplooiing van Microsoft Office 2000 in veeleisende industriële omgevingen. Met onze Unisys Office 2000 Solution kunnen bedrijven sneller genieten van de talloze functionaliteiten en voordelen van deze suite."

"Migration Services for Microsoft Office 2000, zo heet het geheel van migratiediensten van Wang Global voor de nieuwe Microsoft Office 2000 suite met web ondersteuning. Dit geheel van diensten stelt onze klanten in staat om snel en efficiënt Microsoft Office 2000 in hun bestaande infrastructuur te integreren," verklaart Eric Vander Elst, General Manager van Wang Global Belgium. De ontwerp- en implementatiediensten van Wang Global leggen de basis voor meer vruchtbare samenwerking, een vlot beheer van gegevens en een betere controle van de TCO. Wij weten dat onze klanten deze mogelijkheden bijzonder op prijs stellen. Deze diensten geven onze klanten de mogelijkheid om een toekomstbestendige en flexibele omgeving uit te bouwen, zonder zich zorgen te moeten maken over de detailproblemen die onvermijdelijk met dergelijke migraties gepaard gaan."

Ook talrijke opleidingscentra hebben ondertussen hun programma's aangepast en staan klaar voor Microsoft Office 2000 cursussen. "Microsoft Office 2000 biedt heel wat krachtige mogelijkheden voor het uitwisselen van informatie en het analyseren van gegevens. Als werknemers zeer snel een hoog rendement van de nieuwe software willen, loont het de moeite om een training te volgen. POSA biedt nu reeds een aantal opleidingen op verschillende niveaus in Word 2000, Excel 2000 en Outlook 2000, Powerpoint 2000 en Access 2000," aldus Ann Hendrikx, Account Manager bij POSA.


Microsoft (op NASDAQ genoteerd als MSFT) is wereldwijd marktleider in software voor personal computers. Het bedrijf biedt een breed scala van producten en diensten voor zakelijk en persoonlijk gebruik, elk ontworpen met de bedoeling het voor mensen eenvoudiger en aangenamer te maken elke dag optimaal te profiteren van de kracht van personal computing.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center (Nederland), telefoon +31 20 500 1005

Microsoft Information Center (België), telefoon +32 2 481 52 52

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 20 500 1232

Microsoft N.V. (België) Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 2 730 39 14

© 1999 Microsoft Corporation. All rights reserved. Terms of Use.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...