Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 10-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

10 juni 1999

Manifestatie 1999 goed verlopen
SCHIEDAM -- De Manifestatie die de politie van het district Schiedam woensdagochtend op het terrein van SVV/SMC aan de Sportlaan hield voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen binnen de gemeente Schiedam is goed verlopen.
Ruim 650 leerlingen van 20 scholen bezochten de Manifestatie en keken naar demonstraties van onder meer de Bereden brigade en de Hondenbrigade. Ook konden de kinderen een kijkje nemen in de politiehelikopter die televisiekomiek Hank in het stadion afleverde. Aan de hand van een puzzeltocht bezochten de kinderen diverse stands van onder andere de brandweer, landmacht, marechaussee, douane, dierenambulance en het bureau Halt. Winnaar van de puzzeltocht werd groep 8b van basisschool De Wieken uit Schiedam-West. Populair bij de kinderen waren met name de klimwand en de schminktent van de landmacht, waar grote bloederige wonden nagemaakt werden. De politie evalueert binnenkort het verloop van de ochtend. Dan wordt ook gekeken of het mogelijk is de Manifestatie in de toekomst weer te houden.

Kinderen stremmen verkeer in schiedam-noord
SCHIEDAM -- Op vijf plaatsen in Schiedam-Noord in woensdagochtend omstreeks half twaalf het verkeer even opgehouden, omdat op de diverse plaatsen kinderen de straat overstaken.
Dit gebeurde in het kader van de Nationale Straatspeeldag, die dit jaar het thema 'Verkeersveiligheid' had meegekregen. Onder begeleiding van politiemensen van het district Schiedam zongen de kinderen het 'Schiedams Straatlied'. Op de Slimme Watering ter hoogte van de Vuurvlinderhof stonden kinderen met de Laser Patrol van de Politie Schiedam klaar om de snelheid van de automobilisten te meten. Automobilisten die te hard reden -op de Slimme Watering is de maximum snelheid 30 kilometer per uur- werden aan de kant gezet en door de kinderen symbolisch bekeurd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 kilometer per uur. De automobilisten reageerden over het algemeen begripvol op de actie.

Poging inbraak, man aangehouden
SCHIEDAM -- Donderdagochtend omstreeks half zes kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen dat iemand op het Stadserf een tramhokje aan het vernielen was.
Toen politiemensen ter plekke kwamen, hoorden ze van een getuige dat iemand geprobeerd had in te breken in het bestuurdersverblijf van de RET aan het Stadserf en dat diegene daarbij gewond geraakt was. Na onderzoek in de omgeving troffen de politiemensen op de Burgemeester Knappertlaan de verdachte, een 27-jarige man uit Hellevoetsluis aan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks kwart over drie hielden politiemensen van het district Schiedam op de Tjalklaan een 25-jarige man uit Den Haag aan.
De man had teveel gedronken (promillage 1,80), waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tijdens een onderzoek op een politiebureau werd bij de man bovendien een gebruikershoeveelheid cocaïne aangetroffen, waarvan hij afstand deed. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor het rijden onder invloed.

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks kwart voor drie hielden politiemensen van het district Schiedam op de Schuttevaerweg (Spaanse Polder) een 24-jarige man uit Roubaix (Frankrijk) aan.
De man had teveel gedronken (promillage 1,00) en kreeg daarvoor een boete van 700 gulden. De man moet zich binnenkort in Frankrijk voor de rechter verantwoorden.

Auto in brand
SCHIEDAM -- In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks kwart over twee brak brand uit in een geparkeerd staande auto op de Maasboulevard.
Medewerkers van de havendienst en van de brandweer hebben het voertuig geblust, de auto brandde echter geheel uit. Brandstichting wordt niet uitgesloten, daarom wordt een nader onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie