Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Fysiotherapie bij posttraumatische dystrofie

Datum nieuwsfeit: 11-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Pers en Voorlichting, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 22 mei 1999

P&V Promoties, oraties en afscheidscolleges

Vr 11-06-1999, 13.30 uur: promotie mw. drs. H.M. Oerlemans

Promotie op het gebied van de Medische Wetenschappen
* Titel proefschrift: Reflex sympathetic dystrophy: development of measurement instruments and outcome of a randomised controlled clinical study on physiotherapy and occupational therapy
* Plaats: Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen
* Promotores: dhr. prof. dr. R.J.A. Goris; dhr. prof. dr. R.A.B. Oostendorp

* Woonplaats: Groesbeek

FYSIOTHERAPIE BIJ POSTTRAUMATISCHE DYSTROFIE

Posttraumatische dystrofie (PD), ook sympatische reflex dystrofie genaamd, is een syndroom dat met name in arm of been kan optreden na een letsel of operatie en soms zelfs spontaan. In dit onderzoek zijn
135 patiënten met PD aan één arm gedurende één jaar gevolgd. Alle patiënten werden medisch volgens protocol behandeld, en ontvingen daarnaast op grond van loting een aanvullende behandeling: fysiotherapie, ergotherapie of controlebehandeling (bestaande uit begeleiding door het maatschappelijk werk). Vergeleken met de controlebehandeling blijken fysiotherapie en in mindere mate ergotherapie te leiden tot een snellere verbetering van de stoornissen in de tijd en een beter resultaat één jaar na instroom in het onderzoek.

De kosten verbonden aan deze paramedische behandelingen waren niet hoog, waarbij fysiotherapie het gunstigste uit de bus kwam. Aanbevolen wordt patiënten met PD vroegtijdig zowel medisch als paramedisch te behandelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie