Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Neon kunstwerk muziekschool Hoogeveen in werking

Datum nieuwsfeit: 11-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen10 juni 1999

Neon kunstwerk muziekschool in werking

Vrijdagavond 11 juni is voor de eerste keer het kunstwerk aan de zijmuur van de muziekschool vanaf het Museumlaantje in werking te zien. Voorbijgangers kunnen dan de neon geluidsgolven, die het oermelodietje 'Un dun dip, in ne kan ne kip' uitbeelden, vanaf het moment dat het begint te schemeren in alle kleuren van de regenboog zien. Het kunstwerk van de kunstenaar Carlo Kroon uit Ruinerwold is de kroon op de nieuwe muziekschool van architectenbureau Inbo/Gjalt de Jong.

Het kunstwerk symboliseert de activiteiten in de muziekschool. Bezoekers die door het museumlaantje langs de rood-oranje gevel lopen zien het melodietje in actie. Als ze willen, kunnen ze volgens de maker 'zelf meezingen'. De gemeente Hoogeveen heeft in het kader van haar eigen 1%-regeling voor kunsttoepassingen een bijdrage van twintigduizend gulden gegeven aan het kunstobject.

De muziekschool is de laatste aanwinst van het culturele hart van Hoogeveen. Langs de Hoofd- en Brinkstraat en op de Markt is een verzameling van culturele activiteiten en instellingen te zien: de nieuwe Tamboer en muziekschool, het Glasmuseum, Museum de 5000 Morgen en het kantoor van de VVV/ANWB.

De inwerkingstelling gebeurt vrijdagavond tijdens de einduitvoering van de leerlingen van de muziekschool.

© Copyright Gemeente Hoogeveen, 1997, 1998, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie