Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht De Leijgraaf

Datum nieuwsfeit: 11-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vrijdag 11 Juni

RAMKRAAK IN VEGHEL, EEN VERDACHTE AANGEHOUDEN

Afgelopen nacht is een ramkraak gepleegd op een fotowinkel aan de Molenstraat in Veghel. Daarbij werd een onbekende hoeveelheid foto- en filmmateriaal gestolen. En van de verdachten is korte tijd later aangehouden.

Rond 03.30 uur werd met de achterkant van een auto de winkelpui eruit gereden. Getuigen zagen het voertuig even later wegrijden in de richting Heeswijk-Dinther. Surveillerende agenten van het district Maasland, die op dat moment in Nistelrode waren, reden de auto met de verdachten enkele minuten later tegemoet op de Nistelrodesedijk in Vorstenbosch. Toen de inzittenden de politie ontdekten, zetten zij de auto aan de kant en vluchtten de bossen in. Een ter plaatse ingezette diensthond ontdekte tussen de struiken een 24-jarige man van Poolse nationaliteit. Bij zijn aanhouding verzette de man zich, waarbij hij door de hond enkele malen in zijn been werd gebeten. Omdat de man de hond aanviel, kreeg hij van de eigenaar/politieagent een klap op zijn neus. De hondenbeten die de man kreeg zijn in het ziekenhuis in Veghel gehecht, daarna is hij ingesloten. De tweede verdachte is nog spoorloos.

Bij het inmiddels ingestelde onderzoek bleek dat de beide mannen gebruik maakten van een rode Opel Kadett, die afgelopen nacht werd gestolen op de Spreeuwendonk in Veghel. Eerder deze nacht nam het tweetal een auto weg op de Spechtendonk in Veghel. Omdat het stuur na een korte afstand afbrak, werd een tweede voertuig gestolen.

In de bossen aan de Nistelrodesedijk trof de politie vier fotocamera's aan die het vluchtende duo had meegenomen. De politie houdt er rekening mee dat de twee verdachten ook betrokken zijn geweest bij een poging tot diefstal in dezelfde winkel op 21 mei j.l. Daarbij werd ook met een gestolen auto tegen de winkelpui aangereden. Deze kraak werd belemmerd Omdat er een auto op de parkeerstrook voor de winkel stond geparkeerd.

BROMFIETSERS TEGEN ELKAAR

Op het fietspad van de Parallelweg-Zuid in Veghel zijn donderdagmiddag twee bromfietsers tegen elkaar gebotst. Een zestienjarige bromfietser uit Sint Michielsgestel reed niet voldoende rechts en botste tegen de bromfiets van een 17-jarige jongen uit Vorstenbosch. Deze laatste brak hierbij enkele middenhandsbeentjes en is daarvoor behandeld in het ziekenhuis in Veghel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie