Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste weken verkiezing Nederlandse Film van de Eeuw

Datum nieuwsfeit: 11-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
11 juni 1999

Verkiezing Nederlandse Film van de Eeuw gaat laatste weken in.

Nog tot 1 juli as. kunnen filmliefhebbers, filmjournalisten en filmprofessionals een stem uitbrengen in de verkiezing van de Nederlandse Film van de Eeuw. De verkiezing levert tot nu toe een grote stroom aan reacties op, waarbij vooral de grote diversiteit aan keuzes opvalt. Het publiek kan haar stem uitbrengen via de folder Nederlandse Film van de Eeuw en via de speciale bijlage in de Filmkrant van juni. Ook kan gestemd worden via de website van het Nederlands Film Festival: www.filmfestival.nl. In de folder, de bijlage in de Filmkrant en op de website is, bij wijze van geheugen steun, een lijst opgenomen van ruim 650 in Nederland gemaakte speelfilms.
De folder Nederlandse Film van de Eeuw en de Filmkrant van juni zijn te vinden in bioscopen en filmhuizen.

Tijdens de perspresentatie van het festivalprogramma op dinsdag 7 september maakt het festival de Nederlandse Film van de Eeuw bekend. Tijdens het 19e Nederlands Film Festival is een ruime selectie van de meest genoemde favoriete Nederlandse films te zien. Zaterdag 25 september wordt tijdens De Grote Re|nie van de Nederlandse Film in de Utrechtse Stadsschouwburg in een feestelijk programma de winnende Nederlandse Film van de Eeuw vertoond.

De verkiezing wordt gehouden in het kader van het hoofdthema van het festival: De Eeuw van de Film - De Film van de Eeuw. Dit thema biedt een unieke doorsnede van de gehele Nederlandse filmproductie van de afgelopen eeuw en is terug te vinden in alle geledingen van het festival.

Het 19e Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 1999 in Utrecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie