Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie SP Utrecht tegen tariefsverhoging Casema succesvol

Datum nieuwsfeit: 11-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij afdeling Utrecht

PERSBERICHT
Casema aktie loopt als een trein

Utrecht, 11 juni 1999

De aktie die de Socialistische Partij in Utrecht gestart is tegen de verkapte tariefsverhoging voor de kabelabonnees in de stad Utrecht loopt nog voor hij goed en wel gestart is- als een trein. Gisteren kwamen er bij het aktiecomité DEZE "KEUZEVRIJHEID": NEE!! al 40 telefoontjes binnen naar aanleiding van publiciteit in de regionale media. Vanaf vrijdagmiddag zijn de aktiefolders met voorbeeld-protestbrief beschikbaar voor verspreiding. Het aktiecomité heeft inmiddels de aangekondigde klacht bij de Nederlandse Mededingsautoriteit ingediend. De Utrechtse gemeenteraad is aangeschreven om de klacht bij de NMA te ondersteunen.

De plannen van Casema betekenen een verkapte tariefsverhoging met 15%. Bovendien wordt de deur opengezet naar verdere tariefsverhogingen en uitponding van de kabelvoorzieningen in de toekomst. De SP schat dat Casema, indien de tariefsverhoging voor al haar abonnees in heel Nederland is doorgevoerd, op jaarbasis f25 miljoen extra winst maakt, zonder dat hier een wezenlijke prestatieverhoging tegenover staat.

Ook staatssecretaris van der Ploeg is aangeschreven, omdat deze zich onlangs al zorgen maakte over een soortgelijke ontwikkeling bij het Amsterdamse kabelbedrijf A2000. Van der Ploeg zei op 20 april hierover in de Tweede Kamer: "Ik heb al aangegevan dat ik mij zorgen maak over dit contract, omdat de burger met iets opgezadeld wordt waar hij niet om gevraagd heeft. Dat zou niet het geval zijn als de Amsterdammers de mogelijkheid kregen te kiezen voor het pakket in de huidige omvang tegen de huidige prijs."

Het aktiecomité vindt het daarom de hoogste tijd voor een prijsmaatregel van de staatssecretaris, om misbruik van hun monopoliepositie door de kabelbedrijven te voorkomen.

Inlichtingen:
P.F.C. Jansen,
tel.(070)3183802 (overdag),
tel.(030)2884152 (avond/weekend)

S. Okhuijsen
tel. (030)2420714

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie