Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweerwedstrijd in Houten toont levensechte situaties

Datum nieuwsfeit: 12-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Houten

Brandweerwedstrijd toont levensechte situaties
01/06/99

Op zaterdag 12 juni worden tussen 8.00 uur en 16.00 uur in de gemeente Houten de Gewestelijke Brandweerwedstrijden gehouden. De meest bekwame brandweerkorpsen van de provincies zullen strijden om een plaats in de landelijke finale. De brandweerkorpsen demonstreren hun vaardigheden door uit te rukken naar situaties die op zeer realistische wijze in scène zijn gezet. Geïnteresseerden zijn van harte welkom de brandweerwedstrijden bij te wonen.

In Schalkwijk zullen 12 korpsen om de beurt uitrukken om een brand te blussen. Houten zal 10 brandweerkorpsen ontvangen. In beide plaatsen is een wedstrijdbaan uitgezet die voorbeelden uit de praktijk op realistische wijze weergeven. De brandweerkorpsen weten van tevoren niet met welke situatie ze geconfronteerd zullen worden.

In Schalkwijk wordt gekeken hoe de brandweerkorpsen actie ondernemen tijdens een brand, in de klasse "Tankautospuit Hoge Druk". Hoe hanteren de verschillende korpsen de hoge drukspuit? Wat zijn de eerste stappen die worden ondernomen? Wie moet het eerst uit een brand worden gered? Bij de brandweerpost te Houten zal de brandweer in de klasse "Technische Hulpverlening" demonstreren hoe moet worden opgetreden bij alle acties waar geen vuur aan te pas komt. Hoe bevrijdt de brandweer iemand die wordt bekneld door een verongelukte auto? Wie redt de brandweer het eerst uit een benarde situatie? Het is van groot belang dat de brandweerkorpsen ook de veiligheid in acht nemen.

Het is mogelijk de brandweerdemonstraties bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen op 12 juni de brandweerpost in Schalkwijk, Schalkwijkseweg 32 of het voetbalveld aan de Oud Wulfseweg te Houten bezoeken. Om snel bij een verder gelegen wedstrijdbaan te komen, is het handig om de fiets te nemen. Om 18.00 uur worden door burgemeester mr. A.B.L. de Jonge de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Gewestelijke Brandweerwedstrijden. De uitreiking vindt plaats in het College De Heemlanden te Houten.

Nadere informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw R. Sen van Voorlichting, telefoon 6392718.

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1998 - 1999 Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie