Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medaille-uitreiking SFOR militairen

Datum nieuwsfeit: 12-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF: Medaille-uitreiking SFOR

DV/PB55/99 Den Haag, 9 juni 1999

Ruim 1100 militairen van de 'Stabilization Force' (SFOR) krijgen zaterdag (12 juni) de Herinneringsmedaille SFOR uitgereikt door de Chef Defensiestaf, luitenant-admiraal L. Kroon. De militairen hebben van november 1998 tot en met mei van dit jaar deel uitgemaakt van 17 (NL) Gemechaniseerd Bataljon en het Nederlands Contingents- commando in Bosnië-Herzegowina. De uitreiking vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.

De militairen zijn met name afkomstig van 17 Pantserinfanteriebataljon Regiment Garde Fuseliers Prinses Irene uit Oirschot. Daarnaast betreft het onder meer kleinere eenheden van de cavalerie, de genie en geneeskundig- en logistieke eenheden uit het gehele land. De taak van 17 (NL) Gemechaniseerd bataljon is een uitvloeisel van het Dayton-akkoord: zorgen voor orde en rust en het helpen bij de (civiele) wederopbouw van het gebied.

Mededeling voor de redactie:
Media die aanwezig willen zijn bij de medaille-uitreiking, worden verzocht zich vooraf aan te melden bij de Sectie Communicatie van 13 Gemechaniseerde Brigade in Oirschot (tel. 040-2665100 of 06-22498804). Zij zijn vanaf 9.30 uur welkom in de Brabanthallen. De uitreiking van de medailles begint om 10.30 uur.

09 jun 99 16:55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie