Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autosport: Bastiaans maakt belofte waar

Datum nieuwsfeit: 12-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSINFORMATIE KROON RACING

Bastiaans maakt belofte waar

Le Mans, 12 juni 1999

Kroon Racing coureur Phil Bastiaans heeft tijdens de race voor de Renault Sport Clio Trophy op Le Mans een prachtige achtste positie in de wacht gesleept. De race werd verreden in het voorprogramma van de 24 uren van Le Mans.

Bastiaans reed voor het eerst op het beroemde Franse circuit. Veel tijd om de ruim dertien kilometer lange baan te leren kennen kreeg de Limburger niet. De Clio-coureurs mochten slechts een half uur trainen. Desondanks zette Bastiaans de zestiende trainingstijd op de klokken. In een veld van 68 deelnemers.

De Kroon Racer startte de race zonder al te veel risico's te nemen. "Mijn start was prima. Ik maakte weliswaar geen plaatsen goed maar ik werd ook niet ingehaald. Vooral op het supersnelle Mulsanne-straight was het uitkijken geblazen. Op dat rechte stuk reden we bijna 275 kilometer per uur. In de eerste chicane ging het prompt fout. Een aantal coureurs ging rechtdoor en daardoor schoof ik een aantal plaatsen op."

Goede resultaten vanaf derde race
De hele race door waren er veel coureurs die de controle over hun SuperClio verloren. Bastiaans bleef uit de problemen en reed een solide race. In de laatste ronde pakte hij de achstte plaats. "Sebastiaan Bleekemolen reed vóór mij maar hij had remproblemen. Daardoor kon ik hem voorbij. Met mijn achtste plek ben ik zeer tevreden. Ik had aan het begin van het seizoen gezegd dat de eerste twee races moeilijk zouden worden en dat ik vanaf de derde wedstrijd, Le Mans dus, wilde scoren. En dat is nu gelukt. Een plek bij de eerste tien én beste Nederlander. Dat is natuurlijk leuk."

De race werd gewonnen door de Fransman Jerome Policand. Voormalig Formule 3000 coureur en deelnemer aan de 24 uur van Le Mans. Bastiaans: "Policand kent de baan natuurlijk veel beter dan ik. Maar dat was niet het enige verschil tussen mij en de andere coureurs op het podium. Hun auto's hebben vooral in de middelsnelle bochten een betere wegligging. In die bochten verloor ik heel veel tijd. Maar we gaan binnenkort testen en dan verwacht ik dat wij ook in dergelijke bochten goed uit de voeten te kunnen. Ik weet zeker dat ik in de Top 10 kan trainen en dan is een Top 5 of zelfs een podiumplaats ook haalbaar." En wat het circuit van Le Mans betreft: "Het was fantastisch daar te rijden. Hopelijk kan ik ook nog een keer starten tijdens de 24 uurs race."

De volgende race voor de Renault Sport Clio Trophy is 3 juli op het circuit van Spa-Francorchamps.

Voor meer informatie:
Phil Bastiaans; telefoon 06 – 53711367 of Kroon Racing; telefoon 0297 – 254326, fax 0297 – 254346, Email info@kroon-racing.nl of kijk op www.kroon-racing.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie