Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Natuur- en milieumarkt in Westervoort

Datum nieuwsfeit: 13-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Westervoort

NATUUR- EN MILIEUMARKT:

Op zondag 13 juni aanstaande wordt weer de natuur- en milieumarkt Westervoort georganiseerd.

Dit jaar zal de markt worden gehouden op het terrein rondom de Familieboerderij "De Kleine Weide", Brullenweide 88 te Westervoort van 12.00 uur tot 17.00 uur.

De markt staat in het teken van een "duurzame leefomgeving". De onderwerpen tuin(inrichting), milieuvriendelijk klussen, duurzaam bouwen en "ruimte voor de rivier en de Hondsbroekse Pleij" zullen aan bod komen.

Zij bestaat uit stands met voorlichting over en verkoop van artikelen voor zowel tuin als woning. De Milieugroep verzorgd weer de verkoop van wilde planten en er zal een uitgebreid assortiment aan nestkastjes en broedpotten te koop worden aangeboden. Kinderen kunnen aanschuiven bij de workshop van het Reizend Atelier, waar kan worden geknutseld, of deelnemen aan één van de excursies onder begeleiding van in de werkgroep NME Westervoort vertegenwoordigde organisaties. Voor de allerkleinsten zijn er natuurlijk de dieren van de familieboerderij.

De geïnteresseerde bouwer of klusser kan zich uitgebreid laten informeren over milieuvriendelijk bouwen en klussen bij ondermeer de stands van Arcos Architectenburo en gemeente. Greenpeace en GAMOG energiebedrijf informeren u graag over benutting zonne-energie en andere energiebesparingsmogelijkheden.

Voor Westervoort staat daarnaast een onderwerp als duurzame veiligheid tegen overstroming volop in de belangstelling. Informatie over het project Dijkverlegging Hondsbroekse Pleij zal uiteraard niet ontbreken. Vanaf het terrein zullen "dijktochtjes" met een paardentram worden verzorgd onder begeleiding van een IVN-gids.

Het geheel zal muzikaal worden opgeluisterd met folkmuziek van "Sloth". Een hapje en een drankje zal door de Natuurwinkel worden verzorgd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie