Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 13-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 13-06-99

Persberichten stad Groningen/
Zondag 13 juni 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Bestuurder onder invloed
Op het Zuiderdiep heeft de politie vanmorgen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man bestuurde een auto en bleek bij controle te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage van 0.8 gemeten. Met een dagvaarding een acceptgiro van 700 gulden is de verdachte na verhoor heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Aanhoudingen wegens belediging
De politie heeft gisteravond en vannacht vier mensen aangehouden wegens belediging van politieambtenaren. In de Nieuwstraat werden gisteravond een 40 en 43-jarige man uit Groningen aangehouden wegens belediging van een agent van de parkeerpolitie. Die had een parkeerbon aangebracht op de wagen van de 40-jarige verdachte die bij de andere man op bezoek ging. Beide verdachten uitten hun ongenoegen over de boete en scholden daarbij de man van de parkeerpolitie op een grove manier uit. Na verhoor op het politiebureau zijn beide mannen heengezonden. In de Gelkingestraat hield de politie vannacht een 20-jarige man uit Groningen aan. Hij schold zonder enige aanleiding surveillerende politiemensen uit die hem voorbijreden. Een andere 20-jarige man uit Groningen werd vanmorgen vroeg op de Grote Markt aangehouden nadat hij samen met een metgezel twee vrouwen had lastig gevallen. Daarbij kwam het bijna tot een vechtpartij met omstanders. Surveillerende politiemensen wisten de vechtpartij te voorkomen. Daarbij werd een a

gente door de verdachte uitgescholden. Alle vier verdachten zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Siersteenlaan is gisteravond een voetganger (leeftijd niet bekend) gewond geraakt. De man stak met een fiets aan de hand via een voetgangersoversteekplaats de straat over. Daarbij werd hij aangereden door de bestuurder van een personenauto. Die reed na het ongeval door en liet het slachtoffer gewond op het wegdek achter. Die liep ernstig beenletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis. Een signalement van de auto en een deel van het kenteken zijn bij de politie bekend. Daarmee wordt een onderzoek ingesteld.

Man met vuurwapen aangehouden
In een discotheek in de Gelkingestraat heeft de politie gisteravond een 18-jarige man uit het Duitse Wiesmoor aangehouden. Personeel van de disco trof bij binnenkomst van de man een geladen gasalarmpistool in zijn kleding aan en droeg hem over aan de politie. Bij onderzoek door de politie werd bij de verdachte een hoeveelheid softdrugs aangetroffen die hij vermoedelijk wilde verhandelen. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De drugs en het wapen zijn door de politie in beslag genomen.

Man met mes aangehouden
Een 47-jarige man uit Groningen is gisteravond door de politie aangehouden wegens wapenbezit. De man reed op een fiets door de Oude Boteringestraat. Bij de politie is bekend dat de man zich regelmatig schuldig maakt aan fietsendiefstal. Ook nu reed de man op een fiets waarvan het slot ontbrak. Bij een onderzoek naar de herkomst van de fiets zagen de politiemensen dat de man in het bezit was van een groot mes. Daarop is hij aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is hij heengezonden. Het mes is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie in het kader van het wapenverbod binnen de diepenring. De fiets is voor nader onderzoek door de politie ingenomen.

Aanhoudingen wegens heling gestolen fiets
Aan de Claremaheerd heeft de politie gisteravond een 40-jarige en een 17-jarige man uit Groningen aangehouden. Bij de politie was een telefoontje binnengekomen over het mogelijk verhandelen van een gestolen fiets. Op een parkeerplaats trof de politie beide mannen aan, in het bezit van een nagenoeg nieuwe fiets. De fiets bleek eigendom te zijn van de 40-jarige verdachte. Door tussenkomst van de 17-jarige man probeerde deze de fiets te verkopen. Die had inmiddels een klant gevonden, maar tot overeenkomst was het nog niet gekomen. Tijdens het politieonderzoek verklaarde de man de fiets enkele dagen geleden voor 50 gulden te hebben gekocht van een onbekende druggebruiker. Daarop zijn beide mannen meegenomen naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Jonge inbrekers aangehouden
De politie heeft gisteravond een 13-jarige en 14-jarige jongen aangehouden bij een school aan de Verzetstrijderslaan in Groningen. De jongens waren door een voorbijganger betrapt toen zij met een radiocassetterecorder een aantal lampen uit de richting van de school kwamen. De 13-jarige jongen kon door de passant worden vastgehouden. De andere wist te ontkomen. De knapen bleken de spullen uit de school te hebben gestolen. De aangehouden verdachte is naar het politiebureau gebracht. Korte tijd later kon ook de andere jongen worden opgepakt. Die is na verhoor heengezonden. Omdat bij het onderzoek kwam vast te staan dat de 13-jarige jongen binnen twee weken voor de tweede keer had ingebroken in de school is hij in overleg met de Officier van Justitie ingesloten. Hij wordt nader gehoord.

Dronken man aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie gisteravond een 60-jarige man uit Groningen aangehouden in de Poelestraat. De man lag op straat en politiemensen die de man op de been hielpen constateerden dat hij te dronken was om verder te kunnen lopen. Daarop is hij aangehouden en in het politiebureau ter ontnuchtering ingesloten. Vanmorgen om 06.00 uur is hij heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal wegens openbare dronkenschap.

Berovingen
Een 64-vrouw uit Groningen is gistermiddag van haar tas beroofd aan de Hippocrateslaan. De vrouw had boodschappen gedaan en was te voet onderweg naar huis. Tussen de Kochstrtaat en de Boerhavelaan kreeg de vrouw van achteren een duw. Tegelijkertijd werd haar de boodschappentas uit de hand gerukt door een jongen op een fiets, die direct verdween in de richting van de Boerhavelaan. Naast de boodschappen zat er in de tas een geldbedrag van enkele honderden guldens. Een 49-jarige man uit het Duitse Jade is gistermorgen van zijn geld en een videcamera beroofd op de Grote Markt. De man had net geld gepind en liep in de richting van de Martinitoren. Plotseling werd hij door twee mannen omver geduwd en kwam te vallen. Vervolgens werd hem zijn videotas afgepakt waarmee beide mannen er hard vandoor renden. Naast de videocamera zat in de tas ongeveer honderd gulden.

Vier gewonden bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Koldingweg zijn gistermiddag vier mensen gewond geraakt. Een personenauto bestuurd door een 33-jarige man uit Groningen verleende op de kruising met de Odenseweg geen voorrang aan de een andere auto bestuurd door een 64-jarige man uit de gemeente Slochteren. Bij de botsing die daardoor ontstond raakte de 33-jarige automobilist gewond aan zijn gezicht. Twee passagiers die bij hem in de auto zaten - een 29-jarige en een 27-jarige vrouw beiden uit Groningen - liepen een slagaderlijke bloeding respectievelijk aangezichtsletsel op. Een inzittende van de andere auto - een 63-jarige vrouw uit de gemeente Slochteren - liep borstletsel op. De gewonden zijn naar ziekenhuizen in de stad vervoerd. Beiden auto's raakten zwaar beschadigd. In verband daarmee zijn de kentekenbewijzen door de politie ingenomen. Een berger sleepte de voertuigen af.

Politieman krijgt gestolen fiets aangeboden
Een in burger in de Nieuwe Ebbingestraat surveillerende politieman kreeg gistermiddag voor 15 gulden een fiets te koop aangeboden van een bekende fietsendief. Die werd daarop direct aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar bekende hij de ATB-fiets te hebben gestolen. Die is in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...