Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autosport: Jaap van Lagen toont wederom talent

Datum nieuwsfeit: 13-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT / AUTOSPORT

NK Radio 538 Citroën Saxo Cup

Jaap van Lagen toont wederom talent

Zandvoort, 13 juni 1999. De derde ronde in de Radio 538 Citroën Saxo Cup leverde een overwinning op voor Jaap van Lagen. De Wekeromse coureur wist op het Circuit Park Zandvoort voor 5000 toeschouwers zijn huzarenstukje van de voorgaande race dus te herhalen. Van Lagen heeft tevens de leiding overgenomen in het Nederlands kampioenschap van Sandra van der Sloot.

Zo ogenschijnlijk gemakkelijk als Van Lagen de Pinksterrace op zijn naam schreef, zo hard moest hij nu tijdens de twaalf ronden durende race werken om de zege naar zich toe te trekken. Vertrokken vanaf de tweede startpositie ontsnapte Van Lagen maar net aan de dwarse actie van de auto van Sandra van der Sloot, die haar Saxo zag aangetikt door een concurrent. Toen was de weg vrij om zich op snelste starter Roel van der Scheer te concentreren. "Ik kon hem gemakkelijk bijhouden," vertelde Van Lagen na afloop. " We hadden samen afgesproken dat als ik sneller zou zijn, Roel mij zou laten passeren". In de vierde ronde was het dan zover en lag de dit jaar debuterende Van Lagen op de eerste plaats. "Maar ik moest meer strijd leveren dan de vorige keer. Ik maakte enkele kleine foutjes, kwam zelfs een keer naast de baan terecht, maar kon de eerste positie gelukkig vasthouden," aldus de kampioenschapsleider.
Roel van der Scheer was best blij met zijn tweede plaats. "Ik rij nog iets te wild, met name achter in het circuit op het nieuwe gedeelte. 'k Moet daar iets strakker sturen. Maar toch ben ik tevreden. Kan nog best leuk worden, de rest van het seizoen," vertelde de runner up in de Radio 538 Citroën Saxo Cup.

In de Playboy Ladies Cup wist Sandra van der Sloot wederom als beste dame het podium te beklimmen, voor Debbie Loogman en Amber Peeters. Over haar algemeen derde plaats in de Cup was de Alphense echter niet tevreden. Daarvoor zijn haar ambities hoog. "Ik ga alleen voor de eerste plaats. Dat telt," vertelde ze kortaf.

Uitslag derde race NK Radio 538 Citroën Saxo Cup,

1. Van Lagen (Wekerom) 12 ronden in 25:05.182 (123.414 km/uur); 2. Van der Scheer (Ysselmuiden), op 0.385; 3. Van der Sloot (Alphen a.d. Rijn), op
6.609; 4. Plugge (Warmond), op 10.936; 5. Zentveldt (Alkmaar), op 12.512; 6. Stoelman (Aerdenhout), op 12.648.
Stand Nederlands kampioenschap:

1. Van Lagen 56; 2. Van der Sloot 53; 3. Van der Scheer 46; 4.Plugge 33; 5. Schaap (Santpoort) 32; 6. Koster 24.
Stand Playboy Ladies Cup:

1. Van der Sloot 30; 2. Loogman (Badhoevedorp) 18; 3. Peeters (Amsterdam) 15.
Volgende race: 15 augustus, Assen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie