Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Stadskanaal evalueert coffeeshopbeleid

Datum nieuwsfeit: 14-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Gemeente evalueert coffeeshopbeleid

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal heeft het huidige coffeeshopbeleid in de gemeente geevalueerd. Een meerderheid van het college vindt dat het huidige beleid voortgezet moet worden. Dat houdt in dat er in de gemeente geen coffeeshops gedoogd zullen worden.

Gemeenten krijgen steeds meer te maken met de vestiging van illegale verkooppunten van soft- en harddrugs. Dat gebeurt niet alleen vanuit coffeeshops, maar ook vanuit woningen en op straat. Zulke verkooppunten brengen ongewenste neveneffecten met zich mee, waardoor er gevoelens van onveiligheid bij burgers ontstaan. De nuloptie is er op gericht deze gevoelens te voorkomen.

Handhaving van het huidige beleid past binnen de afspraken die door gemeenten in district Oost in overleg met de politie en het OM zijn gemaakt. De Jongerenraad en de Ambulante Verslavingszorg zijn groot voorstander van het gedogen van coffeeshops.

Op 14 juni wordt het coffeeshopbeleid behandeld in de Commissie ABM. Op 28 juni neemt de Raad vervolgens een besluit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie